Hava Durumu

YERLİ OTOMOBİL 2023’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE YOLLARDA...

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2021 15:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 15:35

Salgından önce yılda 3 kez Anadolu’nun farklı şubelerinde o kentlerinde ekonomik değerini öne çıkaran bir tema ile düzenlenen MÜSİAD Genel İdare Kurulu, salgın sonrası ilk kez Bursa’da yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 104. Genel İdare Kurulu (GİK), MÜSİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde Bursa’da toplandı.

MÜSİAD GİK toplantısında TOGG İcra Kurulu Başkanı Gürcan Karakaş, yerli otomobilin 2023’ün ilk çeyreğinde yollarda olacağını söyledi.

MÜSİAD’ın toplantısında, 'Otomotiv Teknolojileri ve Yan Sanayisinde Yeşil Dönüşüm' paneli düzenlendi.

Panelde Türkiye’nin Avrupa tarafından üretim merkezi olarak önemsendiği, Avrupa'da önümüzdeki 5 yıl içinde elektrikli otomobile 50 milyar dolar ve üzeri yatırım açıklayan 4 büyük markanın bulunmasıyla bu kadar büyük yatırımların, bütçelerin ayrılması bu işin ciddiyetinin önemini gösterdiği konuları üzerinde duruldu.

Konuşmalarda, gelir seviyesi yüksek olan ülkelerde elektrikli otomobil dönüşümünün 2035'lere kalmayacağı öngörüsü vurgulandı. 

* * *

Yerli ve Milli Elektrikli Otomobilin Bursa’da üretilecek olması, Bursa’nın öneminin öne çıkması açısından çok önemli kuşkusuz.

Ülkemizin yıllık 1,5 milyona ulaşan otomotiv üretim potansiyeli dünyada 15'inci, Avrupa'nın ise 4'üncü ülkesi durumunda.

Dış satım lideri Türkiye'nin otomotiv sektöründeki varlığını ve başarısını sürdürebilmesindeki kritik eşik ise yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ile yeni nesil teknolojileri hızla uyum sağlamaktan geçiyor.

Şimdi önümüzdeki en önemli süreç bu...  

 

* * *

Türkiye’nin üretici kimliğini, katma değerli gücünü ve inovatif büyüme hamlesini tüm dünyaya duyurmak için çalışan MÜSİAD; yeni dönemde 7 stratejik hedef belirlemiş.

Yurt içinde 88 şubeye, yurt dışında ise 74 ülkede, 81 irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 11 bin üyesi ve 60 bin firma ile hem 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor hem de oluşturduğu katma değer ile Türkiye ekonomisinin gelişmesine yön veriyor.

MÜSİAD, Türkiye’nin küresel oyuncu olmasında önemli bir misyona sahip bir İş insanları derneği.

Kaliteli üretim ve hizmet altyapısı inşa etmek yanında, bu yapıyı sürdürülebilir kılmak da MÜSİAD’ın en önemli misyonlarından biri.
Yeni dönemde Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak ve halkın refah seviyesini yükseltecek her çalışmaya destek vereceklerinin altını çiziyor MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı...

Erol Yarar başkanlığında 190 yılında Merhum Başbakan Erbakan’ın önerisiyle ismi MÜSİAD olarak belirlenip kurulan derneğin Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, oluşturduğu ekibiyle Bursa’yı iyi bir şekilde temsil etmek, ekonomik ana temalarımızı öne çıkarmak için büyük bir atılım içinde.

* * *

Hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan duyarlı iş insanlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir İş adamları Derneği MÜSİAD...

İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu” yani...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.