Hava Durumu

YILDIZ BELGELENDİRME İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2020 17:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2020 17:19

Yıldız Grup Belgelendirme; Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17024 standardına göre 11.05.2018 tarihinde AB-0242-P akreditasyon numarası ile akredite edilmiş, 08.08.2018 tarihinde YB-0177 kodu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yapılan inceleme, denetim ve değerlendirme sonucunda ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek için gerekli şartları sağladığı tespit edilen personel belgelendirme kuruluşudur.

Yıldız Grup Belgelendirme, personel belgelendirme sistemini Mesleki Yeterlilik Kurumunun (MYK) belirlediği çerçevede; tarafsızlık, eşitlik, gizlilik, dürüstlük, etik yaklaşım, müşteri odaklı, kalite odaklı temel ilkeler üzerine kurmuş, uluslararası kurumsallaşmayı kendine hedef seçmiş ve bu konuda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

 

Ahmet AKTAŞ kimdir?

YILDIZ GRUP Belgelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.

Uzun yıllar Bursa’da, sağlık ve iş güvenliği alanlarında yöneticilik yaptım.2017 yılında YILDIZ GRUP Belgelendirme A.Ş.’yi kurdum.Türkiye’nin 81 ilinde MYK sınav faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz.

Mesleki Yeterlilik Kurumu hangi Bakanlığa bağlı?

Mesleki Yeterlilik Kurumu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlıdır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Ne Zaman Ülkemizde Zorunlu Olmuştur?

Mesleki Yeterlilik Kurumu, 04/04/2015 tarihli ve 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile çalışma hayatında çok önemli görevleri de üstlenmiştir. Bu kapsamda, ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir.

Mesleki Yeterlik Kurumu kaç sektörü kapsamaktadır?

27 sektörü kapsamaktadır.

Yıldız Grup Belgelendirme olarak kaç meslek dalında hizmet vermektesiniz?

Yıldız Grup Belgelendirme olarak şuan 22 meslek dalında hizmet vermekte olup,16 meslek dalını daha bünyesine katmak üzere yetkilendirilme sürecindedir.2021 yılı başında toplam 38 meslekte hizmet vermeye devam edecektir.

Ülkemizde firmalarımız ve çalışanlarımız ne kadar bilinçli MYK belgesi hakkında?

Mesleki yeterlilik belgesi ile bireylerin deneyimleri belgelendiğinden iş bulmaları daha kolay hale gelmektedir. Bu deneyim ve beceriyi gösteren belgeyi gören işveren de daha güvenle işe alım yapmaktadır.

 

MYK ülkemize katkısı ve firmalarımıza katkısı nedir?

Mesleki Yeterlilik Kurumu, Mesleki yeterlilik belgesi ile iş dünyasındaki yeterliliğin ve bununla beraber iş gücünün de artmasını sağlamaktadır. Bu belge ile verimin artması ve işsizliğin azalması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra ülke ekonomisinin gelişmesi için nitelikli iş gücüne sahip bir iş dünyası oluşmasına da yardımcı olmaktadır.

 

Verilen MYK belgeleri kaç yıl geçerli?

Yıldız Grup Belgelendirme olarak vermiş olduğumuz belgelerin süresi ulusal yeterliliklere göre değişmekte olup 2, 3 ve 5 yıldır.

 

Ülkemizde, çalışanları/kuruluşları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili denetim yetkisi hangi kurumda?

 

Denetim Yetkisi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndadır.

 

MYK ile ilgili pratik eğitim veriyor musunuz?

 

Eğitim vermiyoruz. MYK’nın ön gördüğü şekilde girecekleri sınavlardan önce adayları, sınavın işleyişi ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendiriyoruz.

 

Sınavların denetim yetkisi hangi kurumda?

Sınavların denetim yetkisi Mesleki Yeterlilik Kurumundadır.

 

En çok hangi sektörde/sektörlerde MYK sınavı yapıyorsunuz?

 

En çok İnşaat,Metal ve Makine Sektörlerinde mesleki yeterlilik belgesi vermekteyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.