Hava Durumu

YILMAZ AKKILIÇ BURSA ARAŞTIRMALARI ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2021 16:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 16:36

Bir Bursa’dan çalanlar var; bir de Bursa’ya katanlar.

Gazeteci yazar Yılmaz Akkılıç; Bursa Ansiklopedisi (4 cilt), Kurtuluş Savaşı’nda Bursa (2 cilt), Türkiye Toplumunun Tarihsel Evrimi, l. Yakın Zamanlar, Atatürk ve Bursa gibi yapıtlarının yanında; yüzlerce gazete yazısı, televizyon programı, konferansları, makaleleri ve belgeselleri ile yani, büyük bir düşünce emeğiyle Bursa’ya katanlardandı.

Ne mutlu hayatını bilgi, sevgi, güzellik üreterek; değerler oluşturarak, dürüstçe yaşamış olan Yılmaz Ağabeye.

Bursa araştırmalarına önem vermiş; ömrü boyunca bilginin ve öğrenmenin değerini vurgulamış Yılmaz Akkılıç’ın adı, “Bursa Araştırmaları Ödülleri”yle yaşatılıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç ailesi ile birlikte düzenlediği “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri”, Yılmaz Akkılıç’ın düşünsel mirasını sürdürmek; Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip araştırılmasını özendirmek amacıyla 2010 yılından bu yana gerçekleştiriliyor.

TÖREN

Akkılıç ailesine dost olmak benim için büyük onurdur.

Ataevler Basın Kültür Sarayı’ndaki Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen tüm ödül törenlerine katılmaya, izlenimlerimi yazmaya çalıştım.

Törenlerde Yılmaz Abiyi anmak; dostlarla rastlaşıp sohbet etmek; belagatine hayran olduğum Akkılıç Kütüphanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Akkılıç’ın bilgi dolu, akıcı konuşmalarını dinlemek beni nasıl da mutlu ederdi.

Yener Akkılıç’a hep rica ederim; bu konuşmalar kitaplaşmalı diye; Yener Akkılıç’da mütevazi biçimde gülümser.

Bu yıl salgın nedeniyle ödül töreni internet ortamında yapılabilir.

ÖDÜL ALANLAR

Yılmaz Akkılıç’ın onuruna verilen “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri”nin 2020 yılındaki sahipleri; Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Nilüfer Alkan Günay, Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Şafak Baba Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’ın yer aldığı Akkılıç Bursa Araştırmaları Seçici Kurulu’nun değerlendirmesiyle belirlendi.

Doktora dalında; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Gül Gün Dayanıklı’nın “Bursa’da Kent Siyasetinde Elit Döngüsü ve Kent Yönetimine Etkisi” başlıklı yapıtı; Yüksek lisans dalında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Gökhan Okumuş’un “Karmaşık Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanlarının Korunması ve Yönetilmesi İçin İlke ve Stratejiler: Gölyazı (Apolyont) Bursa Örneği” başlıklı yapıtı ödüle değer bulundular.

******************************

Seçici kurul, akademi dışı alanda ödüle değer eser bulamazken; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Ayşegül Çeltikligil’in “Popülizmin mimarlığa etkisi bağlamında ikonik stadyum yapıları: Bursa Büyükşehir örneği” başlıklı yüksek lisans tezi özel ödül kazandı.

Sevgili dostum, değerli bilim insanı Gül Gün Dayanıklı’nın doktora dalında ödül almasına çok sevindim. Nice başarılara diyorum.

Ödül alanları kutluyor; “Bursa Araştırmaları Ödülleri”ni oluşturarak, şehrimizin kültür hayatına büyük değer katan Nilüfer Belediyesi’ne,  Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Akkılıç ailesine minnettarlıkla teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.