Hava Durumu

YÜZDE YÜZ BAŞARININ SIRRI VATANDAŞIN BELEDİYESİNE YÜZDE YÜZ GÜVENİDİR

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2021 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 17:12

Doksanlı yıllarda başlayıp günümüze değin gelen yoğun göç baskısına bir de geçmiş dönemlerdeki kent yöneticilerinin öngörüsüzlüğü eklenince üçte ikisi kaçak yapılardan oluşmuştur Yıldırım'ın.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı ilçenin makus tarihini değiştirecek gelişimler yaşanıyor şu sıralar.
Önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile başlayıp Oktay Yılmaz ile devam eden dönüşüm hikayesi Türkiye'ye model olacaktır.
Dün güne Yıldırım Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi'nde kentimizin en büyük kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısıyla başladık.
444 eski binanın yıkılıp yerine bin 244 yeni konutun yapılacağı Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki 25 bin hak sahibi ile yüzde yüz uzlaşı sağlanmış.
Başkan Yılmaz, TOKİ marifetiyle yapılacak projenin detaylarını anlatırken uzlaşı sırrının şu iki önemli nedenini fark ettim.
Birincisi, Yıldırım Belediyesi'nin İmar Kanunu'nun 18. Maddesi'nde değişiklik yapılaması teklifinin TBMM'de yasallaşıp eski konutunun yerine yenisinin yapılmasından oluşacak birim fiyat farkını hak sahibinin 10 yıl ödeme kolaylığının getirilmesi.
Aynı kanun değişikliğine ilave edilen maddeye göre de projeye oluşabilecek itirazların plan bütünlüğünü bozmayacak olması.
Böylece dönüşümün önündeki engellerin kaldırılıp süreç hızlanacak.
İkincisi de koca bir mahalleyi yıkıp yerine iki yılda yenisinin yapılacağına kefil olan belediyesine vatandaşın güvenin tam olduğudur.
İnanıyorum ki, Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kentimizdeki benzer dönüşümler için domino taşı etkisi yapacaktır.
Hatta ülke genelinde...
Hak sahipleriyle uzlaşI sürecini yöneten Başkan Yılmaz ve ekibinin anlaşılan o ki, kentsel dönüşümü önce insanların kafalarında gerçekleştirmişler...
Mevlana Mahallesi'ne 11-12 katli binalar  yapılabilecek imkan olmasına rağmen kentin siluetini  bozacağını düşünerek zemin artı 7-8 katlı olarak planladıklarını Başkan Yılmaz söyleyince aklıma şu geldi.
Önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin ikinci kez aday yapılmasının önünü kesen faktörlerinden bir tanesi de  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı çıkmasına rağmen 11-12 katlı kentsel dönüşüm projelerini yapma girişimi olmuştu...
Bazılarının varoş tabir ettiği kentimizin yüzde 21 nüfusunun yaşadığı Yıldırım'daki kentsel dönüşüm projeleri hayata geçmesi bu insanlarımızın şehre uyum süreci sosyolojik açıdan da önem ve de hız kazanacaktır.

X X X X

DÖNÜŞÜMLER YILDIRIM'A NE KATACAK?
Deprem riski olan bölgelerde sağlıksız ve güvensiz konutların yıkılarak, yerine çağdaş modern, güvenli ve sağlıklı konutlar yapılacak.
Kentsel dönüşüme gerçek anlamda örnek olacak ve de Bursa'nın tarihi kimliğine de uyumlu bir kentsel projesi olacak.
Yeni yönetmelik uygulanacak ve her daire için bir otopark olacak.
Konutlarda oturacak vatandaşlar projede yer alan pek çok sosyal donatı alanları kullanmasıyla hayat standartları yükselecek yaşam kalitesi artacak.
Nilüfer ilçesinde yaşama hayalini burada bulabilecek.
Ayrıca konut sahipleri mülklerinin yasal sahibi olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.