Hava Durumu

Balıkesir'deki Ormanlık Alanda Üzücü Keşif: Korhan Berzeg’in Kemikleri Tespit Edildi

Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'e Ait Kemikler Bulundu

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 13:15
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Balıkesir'deki Ormanlık Alanda Üzücü Keşif: Korhan Berzeg’in Kemikleri Tespit Edildi

Balıkesir’de, ormanlık bir alanda bulunan kemik parçalarının kayıp ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu DNA testleriyle doğrulandı. Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ve o günden bu yana haber alınamayan Berzeg’in sırrı, bulunan kemiklerle birlikte çözülmeye başladı.

17 Haziran 2023’te sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Berzeg için yapılan aramalar, uzun süre sonuçsuz kalmıştı. Ancak, 23 Nisan'da Armutlu Mahallesi yakınlarında bir grup mahalle sakini tarafından keşfedilen kemik ve kıyafet parçaları, Berzeg’in izini bulmada kritik bir dönüm noktası oldu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan detaylı incelemeler sonucu, Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg'den alınan DNA örnekleri ile karşılaştırılan kemiklerden alınan DNA’ların eşleştiği belirlendi. Bu durum, bulunan kemiklerin Berzeg’e ait olduğunu kesinleştirdi.

Bu trajik olay, Jandarma ekiplerinin bölgede 62 personel ve 3 köpekle yaptığı aramalarla devam ediyor. Bugün yapılan çalışmalarda, daha önce bulunan bir gömleğin kısmı ve bir kol kemiği daha bulundu.

Korhan Berzeg’in eşi Angela ve kızı Nisa, sürecin başından itibaren DNA örnekleri vermek üzere Gönen’e gelmiş ve numuneler İstanbul'a gönderilmişti. Bu acı olay, Berzeg ailesi ve yakınları için büyük bir yas sürecini de beraberinde getirdi.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.