Hava Durumu

Bingöl'de Doğalgaz Sızıntısı Panik Yarattı: 16 Kişi Zehirlendi

Bingöl'ün Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bir lokantada doğalgaz sızıntısı meydana geldi, bu olay 16 kişinin zehirlenmesine neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle gerçekleşen doğalgaz kaçağı, panik yarattı ve hızla müdahale gerektirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 23:04
Kaynak: ELİF KUŞBEŞİK
Bingöl'de Doğalgaz Sızıntısı Panik Yarattı: 16 Kişi Zehirlendi

   Küçük Sanayi Sitesi'nde yaşanan doğalgaz sızıntısı haberi üzerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Lokantada bulunan 16 kişi, sızan gazın etkisi altında kalarak sağlık sorunları yaşadı. Ambulanslarla hızla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bu kişilere acil tıbbi müdahale yapıldı. Ancak, hastaların durumunun ciddiyeti nedeniyle 9 kişi daha sonra Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, olayın ardından lokantada incelemelerde bulundular. Vali Usta, doğalgaz kaçağı sonucu yaşanan zehirlenmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Şu ana kadar 16 vaka bize intikal etti, bunlardan 9'unu Diyarbakır'a sevk ettik. Kalan 7 vatandaşımızın da tedavisine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Bizi sevindiren olay, doğalgaz kaçağından dolayı bir patlamanın veya can kaybının olmaması. Hastalarımızı ziyaret ettik, durumları iyi, moralleri yerinde. Doktorlarımız, hemşirelerimiz hastalarımızla ilgileniyor. Diyarbakır'dan aldığımız bilgilere göre de sevk edilen hastaların tedavileri olumlu şekilde devam ediyor."

Vali Usta, bu tür doğalgaz kaçaklarına karşı daha fazla önlem alınması gerektiğini vurgulayarak vatandaşları doğalgaz tesisatlarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Olayın ardından lokantanın doğalgaz hattının kapatılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Doğalgaz sızıntılarının hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve önlenmesi büyük önem taşırken, bu tür olayların can kaybı yaşanmadan sonuçlanması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

HABER: NURCAN ŞENER

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.