Hava Durumu

Eşi Aldatıldığını Düşünen Koca, Kanlı Hesaplaşma!

Kıskançlık Faciası: Aldatıldığını Düşünen Koca, Eşini Öldürdü!

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 18:08
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
Eşi Aldatıldığını Düşünen Koca, Kanlı Hesaplaşma!

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, kıskançlık krizine girerek eşini aldatmakla suçlayan İlkay Akcan (36), eşi Tansu Akcan'ı (31) tabanca ile vurarak öldürdü ve eşinin yanında bulunan B.Y.T.'yi (35) yaraladı. Olay, 5 Ekim 2023'te yaşanırken, İlkay Akcan'ın haksız tahrik indirimi ile 24 yıl 2 ay hapse mahkum edildiği bildirildi.

Olay gecesi, İlkay Akcan cep telefonundaki yazışmaları fark edince eşini takibe aldı. Sonrasında eşini B.Y.T. ile gördü ve ikisine de ateş etti. Ağır yaralanan Tansu Akcan, hastanede hayatını kaybetti. B.Y.T. ise tedavi sonrası taburcu edildi. İlkay Akcan, olayın ardından kullandığı silahla teslim oldu ve "Adalet" yanıtını verdiği basın mensuplarının soruları karşısında suçunu itiraf etti.

Sakarya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, İlkay Akcan eşini korkutmak amacıyla ateş ettiğini iddia etse de mahkeme, 'Kadına ve eşe karşı kasten öldürme' suçundan 17 yıl 6 ay ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. İlkay Akcan'ın ifadesinde pişmanlık duygularını dile getirmesi ve haksız tahrik indirimi uygulanmasına karşın, toplumda büyük yankı uyandıran bu dava, kadına yönelik şiddet ve kıskançlık cinayetlerinin son bulmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.