Hava Durumu

İngiltere'den Kayseri'ye Uzanan 'Kuma' Cinayeti! 

Kuma Cinayeti Davasında Beraat Kararı ve Gerekçesi Açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:59
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
İngiltere'den Kayseri'ye Uzanan 'Kuma' Cinayeti! 

İngiltere'den memleketi Kayseri'ye dönen iş insanı Musa Aktaş, kendisini dövmek için evine gelen iki kişiden birini öldürdüğü olayda, "meşru müdafaa" hükümlerince beraat etti. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa yönelik beraat kararının gerekçesini detaylı bir şekilde açıkladı.

Olay, Musa Aktaş'ın Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki evinde gerçekleşti. Aktaş, evine maskeli ve silahlı olarak gelen iki kişi tarafından darbedildi. Saldırganlardan biri olan Ahmet Özkan, Aktaş tarafından vurularak öldürüldü. Diğer saldırgan Muhammed Ufuk Aktaş ise olay yerinden kaçtı ancak sonrasında yakalandı.

Mahkeme, Musa Aktaş'a yapılan saldırının planlı ve önceden hazırlıklı olduğunu, saldırganların yanlarında çok sayıda suç aleti bulundurduklarını vurgulayarak, Musa Aktaş'ın yaşam hakkını korumak amacıyla hareket ettiğine karar verdi. Gerekçeli kararda, Aktaş'ın meşru müdafaa sınırları içinde hareket ettiği, bu nedenle beraatına karar verildiği belirtildi.

Bu karar, Aktaş'ın kendini ve ailesini koruma hakkını kullandığı ve karşılaştığı ağır tehdit karşısında zorunlu savunma yaptığı sonucuna varılmasını sağladı. Öte yandan, Muhammed Ufuk Aktaş'a ise kasten öldürmeye teşebbüsten 13 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.