Hava Durumu

Karabük Üniversitesi'ndeki İddialar İçişleri Bakanlığı'nı Harekete Geçirdi!

Karabük Üniversitesi'ndeki İddialar İçişleri Bakanlığı'nı Harekete Geçirdi! Yabancı Uyruklu Öğrenciler Tek Tek Sorgulanmaya Başlandı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 22:51
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
Karabük Üniversitesi'ndeki İddialar İçişleri Bakanlığı'nı Harekete Geçirdi!

 Karabük Üniversitesi'nde, öğrencilerin itiraf sayfasında Afrikalı öğrencilerle yaşadığı cinsel ilişki sonrası HPV ve HIV şüphesi taşıdığı iddiaları, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yetkililer, şehirde mobil araçlarla yabancı uyruklu kişileri sorgulamaya başladı.

Üniversitede yaşanan ilişkiler sonrası ortaya atılan iddialar, büyük bir tartışma yarattı. Özellikle inşaat mühendisliği bölümünde öne sürülen listede, büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu olduğu iddiaları gündeme geldi. Bu durum, Türk öğrenciler arasında HPV ve HIV şüphesiyle hastaneye başvuruların artmasıyla daha da vahim bir hal aldı. Karabük Üniversitesi, yaşanan iddialara ilişkin olarak yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili bir dizi yeni düzenleme yaparken, konu İçişleri Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.

Şehirdeki hastalık iddialarının ardından İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, mobil araçlarla yabancı uyruklu kişilerin sorgulanmasına başladı. Görevlilerin üniversite bölgesindeki çok sayıda kişiyi kimlik kontrolüne tabi tuttuğu görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı.

Öte yandan, üniversite yönetimi ve ilgili makamların konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Karabük Üniversitesi, sosyal medya ve basın aracılığıyla yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ayrıca, üniversitenin aldığı önlemler arasında yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt olurken sağlık raporu alması zorunluluğu getirilmesi de yer aldı.

Yetkililer, yapılan düzenlemelerle söylentilerin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtirken, şehirde yaşayan yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt sürecinde aracı şirketlerin devre dışı bırakıldığını da açıkladı.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.