Hava Durumu

Kayıp Balıkçının Acı Sonu: 17 Gün Sonra Bulundu

Ramazan Bayramı'nda Gölde Kaybolan Balıkçının Cansız Bedenine Ulaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 14:13
Kaynak: HANDAN EFE
Kayıp Balıkçının Acı Sonu: 17 Gün Sonra Bulundu

Adana'nın Kozan ilçesi Kavşak Bendi Baraj Gölü'nde, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü balık tutarken suya düşerek kaybolan Oktay Sarıtiken'in (35) cansız bedeni, 17 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu. Ankara'dan bayram ziyareti için ailesiyle Kozan'a gelen üç çocuk babası Sarıtiken, balık tutmak için baraj gölüne gitmiş ve burada dengesini kaybederek suya düşmüştü.

Olayın ardından çevredekiler tarafından sudan çıkarılamayan Sarıtiken için Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden dalgıçlar sevk edildi. Ancak, barajın yaklaşık 30 metre derinliğe ve hızlı akıntıya sahip olması, arama çalışmalarını güçleştirdi.

Arama çalışmalarının uzaması üzerine jandarma ekipleri, daha derin bölgelere ulaşabilen bir su altı robotu kullanmaya başladı. Bu teknoloji sayesinde, aramaların 17. gününde Sarıtiken’in cansız bedeni bulunabildi.

Bulunan cansız beden, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu olay, yerel toplulukta büyük üzüntü yarattı ve su güvenliği konusunda yeniden dikkatleri çekti.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.