Hava Durumu

Maden Felaketi: İki İşçinin Daha Cansız Bedenine Ulaşıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Madeni'nde, 13 Şubat'ta meydana gelen büyük bir toprak kayması sonucu altında kalan işçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz'ün cansız bedenlerine 82 gün sonra ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 13:48
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Maden Felaketi: İki İşçinin Daha Cansız Bedenine Ulaşıldı

 Bu son gelişmeyle birlikte, madende hayatını kaybeden işçi sayısı artmış oldu. Şu ana kadar Uğur Yıldız ve Adnan Keklik'in de cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Anagold Madencilik tarafından işletilen madende meydana gelen toprak kaymasında, tahmini 10 milyon metreküplük bir kütlenin kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, madeni işleten Kanadalı yöneticiler dahil olmak üzere 9 kişi tutuklanmıştı.

Kalan 5 madenciye ulaşmak için arama kurtarma ekipleri günün her saati çalışmalarını sürdürüyor. İşçilerin aileleri ve toplum, bu zor zamanlarda bir araya gelmiş durumda. Yapılan açıklamada, "İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verildi.

Bu trajik olay, maden güvenliği ve işçi hakları konusunda yeniden tartışmaları alevlendirmiş durumda. Toplum ve yetkililer, benzer felaketlerin önlenmesi için daha etkin önlemler alınmasını talep ediyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.