Hava Durumu

MSB Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir adet sığınak ve mağara tespit etti

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde aralıksız olarak arama-tarama faaliyetlerine devam eden Mehmetçiklerimiz, teröristlerin inlerine teker teker girmeyi sürdürüyor. Bölgede gerçekleştirilen son arama-tarama faaliyetinde aynı bölgede bir adet sığınak ve bir adet mağara tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 14:51
Kaynak: İHA
MSB Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir adet sığınak ve mağara tespit etti

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir adet sığınak ve bir adet mağara tespit edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın X hesabından yaptığı açıklamada:

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde aralıksız olarak arama-tarama faaliyetlerine devam eden Mehmetçiklerimiz, teröristlerin inlerine teker teker girmeyi sürdürüyor. Bölgede gerçekleştirilen son arama-tarama faaliyetinde aynı bölgede bir adet sığınak ve bir adet mağara tespit edildi.

Sığınakta yapılan detaylı aramalarda; - 16 adet AK-47 piyade tüfeği, - 3 adet AK-74 piyade tüfeği, - 23 adet el bombası, - 6 adet RPG-7 mühimmatı, - 250 adet 5.45 mm AK-74 piyade tüfeği mühimmatı, - 13 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, - 3 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, - 11 adet RPG-7 sevk fişeği ele geçirildi. Çok sayıda odası olduğu ve iki girişinin bulunduğu belirlenen mağarada yapılan aramada ise; - 1 adet 5 kilovat jeneratör, - 1 adet hilti, - 1 adet matkap, - 2 adet güç kaynağı ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.