Hava Durumu

Şanlıurfa'da Dolandırıcılık Şüphelileri Yakalandı, Aralarında Canan Karatay'ı Dolandıran Zanlı da Var

Şanlıurfa'da geçtiğimiz on yıl içinde ünlü doktor Canan Karatay'ı dolandıran bir şüpheli dahil olmak üzere 47 dolandırıcılık zanlısı polis operasyonuyla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 14:05
Kaynak: HANDAN EFE
Şanlıurfa'da Dolandırıcılık Şüphelileri Yakalandı, Aralarında Canan Karatay'ı Dolandıran Zanlı da Var

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aranan suçluları yakalamak amacıyla 162 personelin katılımıyla eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, silahlı soygun, uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık, kasten yaralama ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan 47 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan biri, 2013 yılında ünlü doktor Canan Karatay'ı dolandırdığı için aranan ve hükümlü olan M.K. idi.

2013 yılında yaşanan Canan Karatay dolandırılma olayında, telefon dolandırıcıları İstanbul'da bir kişiyi hedef almıştı. Polis, teknik takip sonucunda bu şebekenin İstanbul'da bir kişiyi dolandırdığını tespit etti. Şüphelilerin parayı almak için gönderdikleri kurye takip edilmiş ve operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, şüpheliler Ahmet Ö. ve Mehmet K. yakalanmış ve üzerlerinden 50 bin dolar ve 10 bin lira para ele geçirilmişti.

Canan Karatay, dolandırıldığını gerçek polisler tarafından bilgilendirildiğinde "Adeta hipnotize olmuştum. Ne derlerse yapıyordum. Devletle gizli bir operasyon yaptığım için heyecanlandım. Dolandırıldığım hiç aklıma gelmedi" şeklinde ifade vermişti. Bu operasyon sonucunda yakalanan 47 zanlının yargılanmasının nasıl sonuçlanacağı merak konusu olacak.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.