Hava Durumu

Vergi Dairesinde Rüşvet Skandalı: İcra Memuru ve Gelir Uzmanı Tutuklandı!

Vergi dairesinde meydana gelen rüşvet skandalı, şehirde büyük yankı uyandırdı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 19:39
Kaynak: HANDAN EFE
Vergi Dairesinde Rüşvet Skandalı: İcra Memuru ve Gelir Uzmanı Tutuklandı!

İstanbul'un merkezindeki vergi dairesinde görevli olan bir gelir uzmanı ve icra memuru, vergi borcu bulunan bir kişiden rüşvet talep etmek suçlamasıyla tutuklandı. Bu skandal, şehirdeki vergi dairelerindeki yolsuzluk iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Skandal, bir vatandaşın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek vergi dairesinde görevli iki yetkili hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başladı. Mağdur, kendisini arayan gelir uzmanı ve icra memurunun, vergi borcundan dolayı hesaplarına bloke konulabileceğini ancak bu işlemi bir miktar para karşılığında erteleyebileceklerini söyleyerek rüşvet talep ettiklerini iddia etti.

Bu iddiaların ardından soruşturma başlatıldı ve İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili detaylı bir çalışma yürüttü. Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin mağduru önce 20 bin lira karşılığında hesaplarına bloke konulmayacağı konusunda ikna ettiği, ancak daha sonra 40 bin lira rüşvet istedikleri ortaya çıktı.

Operasyonun ardından şüphelilerin, mağdurun Esenyurt'taki iş yerine giderek parayı elden aldıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Polisin takibi sonucu şüpheliler, parayı aldıktan sonra araçlarıyla kaçmaya çalışırken yakalandılar.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda ise 2 cep telefonu, toplamda 15 bin lira nakit para, bir sarı zarf içerisinde 11 bin 820 lira ve 200 dolar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.