Hava Durumu

Vicdansız Hırsız! Akülü Tekerlekli Sandalyeyi Çalıp 8 Kilometre Gezdi ve Satışa Çıkardı

Adana'nın Seyhan ilçesinde, duyarsız bir hırsızın akülü tekerlekli sandalye hırsızlığı, insanların vicdanını sarsan bir olay olarak gündeme geldi. Hırsız, çaldığı akülü tekerlekli sandalyeyle 8 kilometre yol katettikten sonra, şarjının bitmesi üzerine çevredeki hurdaları sandalyenin üzerine yığarak satışa çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 15:13
Kaynak: HANDAN EFE
Vicdansız Hırsız! Akülü Tekerlekli Sandalyeyi Çalıp 8 Kilometre Gezdi ve Satışa Çıkardı

Olay, 21 Ocak'ta Akkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Yürüme engelli Yasin O., evinin önünde şarj edilen akülü tekerlekli sandalyesini bir süreliğine gözden uzakta bıraktığında, fırsatçı hırsız Sedat D. (39) tarafından çalındı.

Hırsız, çaldığı akülü tekerlekli sandalyeyle şehir içinde 8 kilometre yol katettikten sonra şarjın tükenmesiyle karşılaştı. Ancak bu noktada hırsızlık hikayesi daha da çarpıcı bir hal aldı. Çünkü şarjı biten sandalyeyi kullanamaz hale gelen Sedat D., çevresinde topladığı hurdaları akülü tekerlekli sandalyenin üzerine yığarak satışa çıkardı.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen bu olayın ardından, Yasin O.'nun hırsızlığı fark etmesi sonucunda Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan inceleme sonucunda hırsızlık olayını gerçekleştiren kişinin Sedat D. olduğu tespit edildi.

Sedat D., Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. İtirafçı olan şüpheli, çalıntı akülü tekerlekli sandalyeyi ve hurdaları bir hurdacıya 268 TL'ye sattığını belirtti. Şimdi, emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilerek hırsızlık suçundan yargılanacak.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.