Hava Durumu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 Bin Yeni Personel Alacak

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu projelerin tamamlanmasının ardından mayıs ayına kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 01:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 01:53
Kaynak: İHA
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 Bin Yeni Personel Alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçeye kurulan Dijital Gençlik Merkezi, Balbucks, NE10, tedavi merkezleri, spor kompleksleri, Balmek gibi kuruluşlarda çalışacak 10 bin yeni personeli belediye ve belediyenin kendi şirketlerine alacaklarını duyurdu. Başkan Yılmaz, Balbucks’ların mayıs ayına kadar tamamlanacağını da belirtti.

Başkan Yılmaz, 2024 - 2029 Şehir Yönetim Manifestosu'nu açıklayarak "Söz uçar, eser kalır" diyerek belediye şirketlerinde yapılacak istihdam müjdelerini açıkladı. Yılmaz, 20 ilçenin tamamına Balbucks, Dijital Gençlik Merkezi, NE10, spor kompleksi, Uydu Kuluçka Merkezi ve Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi kuracaklarını, ayrıca hobilerin ticarete dönüşmesini sağlayacak 100 yeni BALMEK açacaklarını ifade etti. Körfez ve Güney Marmara bölgelerinde de birer Çocuk Köyü oluşturacaklarını ve Fuar ve Kongre Merkezi ile Kültür ve Sanat Merkezleri kuracaklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, belediye şirketlerine alınacak 10 bin yeni personel hakkında şunları söyledi: "Şimdi bu yaptıklarımızın tam versiyonuna geçme zamanındayız. 20 ilçemize kuracağımız yeni işletmelerimize belediye şirketlerinde çalıştırılmak üzere 10 bin yeni istihdam sağlanacak."

Yılmaz, açıklamasında, "Hiçbir esnafımızın işini bozmadan yapıyoruz. Yaşanmışlıklardan birikmiş tecrübelerle hayatın gerçeklikleriyle uyumlu, hiçbir esnafımızın işini bozmadan, pastayı büyüterek imkan sağlıyoruz" ifadelerine de yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.