Hava Durumu

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nden İlk: Meme Koruyucu Cerrahi Uygulandı

İntraoperatif Gama Prob ile Meme Koruyucu Cerrahi Uygulandı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 18:27
Kaynak: İHA
Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nden İlk: Meme Koruyucu Cerrahi Uygulandı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, meme kanserlerinde yeni bir dönemi başlatarak, Genel Cerrahi bölümünde gerçekleştirilen iki hasta için "İntraoperatif Gama Prob" teknolojisiyle "Meme Koruyucu Cerrahi" ameliyatı gerçekleştirdi. Bu işlem Balıkesir'de bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Balıkesir Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Başbuğ ve ekibi, koltukaltındaki şüpheli lenf bezlerinin taramasında ve milimetrik tümörlerin tespitinde kullanılan "İntraoperatif Gama Prob" teknolojisiyle iki hastaya başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Murat Başbuğ, teknolojinin meme dokusundaki şüpheli dokuları hassas bir şekilde belirleme imkanı sağladığını belirtti. Hastaların ameliyatlarının kısa sürede ve az kesiyle tamamlandığını vurguladı. İstanbul ve Burhaniye'den gelen hastaların, ameliyat sonrası 1. gününde sorunsuz bir şekilde taburcu edildiğini aktardı.

Ayrıca, Başkan Prof. Dr. Murat Başbuğ, hastanenin Genel Cerrahi alanında sunduğu yeniliklerle, il dışına sevk edilen hastaların sayısını azalttıklarını ve bölgeye sağlık hizmetlerinde önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti.

Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ise hastanenin yeni cihazlarla donatılarak sağlık alanında çekim merkezi haline getirildiğini belirtti. Başhekim Çağlar, hastane yönetimine ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı ekibine teşekkürlerini iletti.

Hastalar Gülsüm Karagöz ve Nurhayat Güven, tedavileri için Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'ni tercih etmelerinin doğru bir karar olduğunu ve kendilerine güven verdiklerini belirterek, hocalarına teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.