Hava Durumu

“ACİL İHTİYAÇLARIMIZ TAVAN YAPMIŞKEN!”

“Gemlik’te her şey daha iyi olmalı!” Millet ittifakı ortaklarından olan İYİ Partinin Gemlik Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş, ilçede bir süre önce dilden dile dolaşan “Gemlik Belediyesi Nerede Olmalı?” sorusuna cevap aramak için Gemlik sokaklarını arşınladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“ACİL İHTİYAÇLARIMIZ TAVAN YAPMIŞKEN!”

Nagehan ÇALIŞKAN/Özel Haber

Görüşlerini de dile getiren genç belediye meclis üyesi Akkuş; “Önümüzdeki günlerde bir çok tartışmaya gebe olabilecek bir konu bu. Kararı verecek mercilerin dikkatli olması gerekiyor. Belediye binasının taşınması konusunu öncelikle maddi boyutuyla ele almak lazım. Giriş katını saymazsak ortalama 5 bin metrekarelik bir alana sahip AVM. Bu alanın belediye binası olabilmesi için tabi ki bir tadilat söz konusu. Belediyenin başka bir tadilatından yola çıkarak bir hesap yaptığımda 6-7 milyon eski parayla trilyon gibi bir maliyet çıkıyor. Mevcutta kullanılan belediyeyi de dernekler yerleşkesine çevirme işlemi için de 1-2 milyon masraf olacağını ön görürsek, 8-10 milyon (eski parayla trilyon) gibi bir masraf ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Buradaki soru şu: Yollarımız bu kadar bozukken, derelerimiz bu durumdayken, okul ve yurt ihtiyacımız had saffada iken, Gemlikli yatırım bekliyorken, milyonları belediye binasını taşımaya harcamak ne kadar doğrudur?” dedi.

“Gelişen ve büyüyen bir Gemlik!”

Akkuş; “Konuyu bir de nüfusu sürekli artan çok dar bir alana sıkışmış olan Gemlik merkezi bakımından ele almak lazım. Birçoğunuz duymuşsunuzdur; şu İstiklal Caddesi'ndeki ticaret hacmini, Dereboyu ve Orhangazi caddelerine kaydırmak lazım. Buralara bankaların gelmesi lazım. Hem İstiklal Caddesi'ndeki kiralar düşer, hem Dereboyu ve Orhangazi caddeleri değerlenir, hem de çarşı merkezi rahatlar. Çok doğru ve yerinde bir tespittir aslında bu. Gelişen, büyüyen Gemlik için en doğru yer Dereboyu'dur. Başka şehirlerde bu denli güzel derelerin etrafında çok daha yoğun ve önemli yapılaşmalar mevcuttur. Geçen ay Adliye binası taşındı Dereboyu'ndan. Yakında belediye. Hal böyleyken bankalar ya da diğer yatırımcılar neden tercih etsinler Dereboyu'nu? Başka bir önemli nokta da, ova bölgesinin insanı ve Dereboyu esnafına bu işin etkisi. Adliye ve belediyenin gitmesi demek, ciddi bir insan popülasyonu kaybı demektir. Ekonomik krizin derinden hissedildiği bu zamanlarda esnafa büyü bir darbe olur bu taşınma işlemi.” dedi.

“Şehrin göbeğine tekrar gitmek?”

Akkuş;“Konuyu son olarak çağımızın ve giderek Gemlik’imizin de en büyük sorunu olan trafik açısından da ele almak lazım. Hepimizin bildiği üzere, taşınmayı düşündüğümüz AVM'nin civarında ya da İstiklal Caddesi'nde arabanızla park yeri arıyorsanız, 15 dakika turlamanız gerekebilir. Gemlik trafiğinin en yoğun olduğu bu noktaya 200 kadar memuru olan, kapalı ve açık otoparkında belediyenin ve personelinin günlük ortalama 100 kadar arabası bulunan ve günde ortalama 2 bin kişinin ziyaret ettiği bir belediyeyi, 30 araç kapasiteli bir AVM'ye taşımak şehrin trafiğini olumsuz etkileyecektir düşüncesindeyim. Belediye binasının taşınması gerili midir? Gerekli ise Gemlik için aciliyeti ilk sırada mıdır? Doğru yer AVM midir?” dedi. Sorunların cevaplarını en kısa zaman içinde ilçe ve il başkanlıklarına yazılı olarak ileteceğini belirten Akkuş halkın menfaatlerine uygun olan her yatırımın İYİ Parti olarak arkasında durduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.