Hava Durumu

Başkan Alper Taban: “Unutulan Oyunları Çocuklarımıza Aşılıyoruz”

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği", geçmişin sokak kültürünü bugünün çocuklarıyla buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2025 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2025 22:19
Muhabir: HANDAN EFE
Başkan Alper Taban: “Unutulan Oyunları Çocuklarımıza Aşılıyoruz”

Şenliğe katılan yüzlerce öğrenci, mendil kapmaca, ip atlama, sek sek, yakar top ve daha pek çok geleneksel oyunla hem eğlendi hem de eski oyun kültürünü öğrenme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çocuklarla birlikte oyun alanını gezerek, bazı oyunlara da bizzat eşlik etti. Başkan Taban, yaptığı açıklamada “Eskiden sokaklarda oynadığımız, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı öğrencilerimize tekrar aşılıyoruz. Bu şenlik sadece bir eğlence değil; aynı zamanda geçmişi yaşatma ve kültürel belleği canlı tutma çabamızdır” ifadelerini kullandı.

Veliler ve öğretmenlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, çocuklar hem fiziksel hem de sosyal becerilerini geliştirme imkânı buldu. Şenlik sonunda tüm öğrencilere katılım sertifikaları ve küçük hediyeler dağıtıldı.

İnegöl Belediyesi, bu tür etkinliklerle çocukların ekran bağımlılığından uzaklaşarak doğayla, arkadaşlarıyla ve kültürel mirasla daha güçlü bağlar kurmasını hedefliyor. Geleneksel Oyunlar Şenliği’nin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.