Hava Durumu

Bursa'da Kariyer Yolculuğu Başlıyor: Öğrencilere Meslek Tanıtım Günü Desteği!

Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Meslek Tanıtım Günü kapsamında 21 meslek erbabı ile buluşarak meslekler hakkında bilgi edindi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 19:24
Kaynak: HANDAN EFE
Bursa'da Kariyer Yolculuğu Başlıyor: Öğrencilere Meslek Tanıtım Günü Desteği!

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Bursa Atatürk Anadolu Lisesi işbirliğinde Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmak, mesleğe yönlendirilmeleri ve kariyer planlamalarına destek olmak, meslek tanıtımları ile farkındalık oluşturmak amacıyla Meslek Tanıtım Günü gerçekleştirildi.

Bursa Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe 21 farklı meslek erbabı katıldı. Etkinlik kapsamında; mimarlık, eczacılık, makine mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılımcılık, bilgisayar mühendisliği, odyoloji, fizyoterapistlik, doktorluk, diyetisyenlik, veterinerlik, pilotluk, mali müşavirlik, sağlık yöneticiliği, avukatlık, özel eğitim öğretmenliği, çocuk gelişim uzmanlığı, gazetecilik, rehberlik ve psikolojik danışmanlığı ve turist rehberliği mesleklerinin tanıtımı yapıldı.
Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri farklı meslek gruplarına ayrılmış görüşme alanlarında merak ettikleri meslekler hakkında soru sorma fırsatı buldu. Kariyer ve eğitim planlarına yön vermek isteyen öğrenciler;  21 meslek erbabı ile buluşup mesleğin geleceği, meslekteki istihdam olanağı gibi konularda ilk ağızdan bilgiler edindi. 
Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.