Hava Durumu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklamalar: "Bozbey, Parti Rozetini Çıkaracak"

Bursa'da düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 17:55
Kaynak: İHA
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklamalar: "Bozbey, Parti Rozetini Çıkaracak"

Bursa'da düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Osmangazi ilçesinde bulunan CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Özel, partisinin ilçe ve il binalarının görünür olmasını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin ilçe ve il başkanlıklarının kendilerine ve partilerine layık olması gerektiğini vurguladı.

Yoğun bir seçim temposu içinde olduklarını belirten Özel, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve zam dışında seçimlerin tek bir gündemi olmadığını ifade etti.

Özel, AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un Gazze ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kurum'un Gazze ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Özel, "Türkiye'nin bütün belediyelerinin Kızılay ve AFAD tırları Gazze'de duruyor. Refah Sınır Kapısı'nda bekliyor. Türkiye'nin Gazze'ye yardım göndermesi bir tane belediye başkanının seçilmesine bağlı değil" dedi.

Seçimlerin tek bir gündemi olduğunu belirten Özel, bu gündemin ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve zam olduğunu söyledi. Ayrıca, açlık sınırının 16 bin 200 lira olarak açıklanmasına da değinen Özel, emeklilere seslenerek en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması çağrısında bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Başkan'ın çayını içmeye gideceğini belirten Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğinde Mustafa Bozbey'in parti rozetini çıkartacağını ve Bursalıların belediye başkanı olacağını söyledi. Ayrıca, Bursa'da oluşturulan ittifakın adını "Bursa İttifakı" olarak belirlediklerini ve ittifakın renginin yeşil beyaz olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.