Hava Durumu

Poyraz'ın Kızları'ndan Bursa Mudanya'da şampiyonluk yürüyüşü

Kadınlar Hentbol 1. Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig'e çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Hentbol Takımı'nın şampiyonluk kutlamaları, Mudanya BUDO İskelesi'nden başlayacak kortej yürüyüşü ile gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Poyraz'ın Kızları'ndan Bursa Mudanya'da şampiyonluk yürüyüşü

KAYNAK / BURSADA BUGÜN

Kadınlar Hentbol 1. Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig'e çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Hentbol Takımı'nın şampiyonluk kutlamaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Mudanya BUDO İskelesi'nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, Mudanya Mütareke Binası önünde kutlamalar devam edecek. 

Gerçekleştirilen kutlamaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşSanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı. 

Kadınlar Hentbol 1. Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig'e çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Hentbol Takımı'nın şampiyonluk kutlamaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Mudanya BUDO İskelesi'nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, Mudanya Mütareke Binası önünde kutlamalar devam edecek. 

Gerçekleştirilen kutlamaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı. 

Poyraz'ın Kızları'nın Baş Antrenörü Merve Yılmaz'ın konuşmasından satır başı şöyle; 

Çok mutluyuz. 10 senenin sonunda hikayemizi çok başka bir yere taşıdık. Birinci Lig Kadınlar Hentbol Şampiyonu olarak Süper Lig'e çıktık. Poyraz'ın kızları Zonguldak'ta çok sert esti. Mudanya'nın gücünü gösterdi. Bizim hikayemiz 10 öncesinde ilkokul takımıyla başladı aslında. Aile olduk, büyüdük ama ikinci lig, birinci lig 2 sene sürdürdükten sonra artık bir yerde tıkanmıştık. Bazı şeyler gitmiyordu. İşte tam bu tıkanıklık sırasında Büyükşehir Belediyespor ailesi bize tüm kapılarını açtı. Başta Gökhan Başkanımız, değerli Alinur Başkanımız olmak üzere bize isteklerimizi sonuna kadar verdiler. Evet çok çalıştık, çok inandık. Ama arkada bir itici güç olmadan bu büyük başarıyı sağlamak gerçekten mümkün değil. Bursa Büyükşehir Belediyespor ailesine bizi aralarına kattıkları için o itici güçle birlikte bizi sürükledikleri için ve Mudanya'nın adını Türkiye hentbol tarihini geçirdikleri için çok teşekkür ediyoruz. 

Büyükşehir Spor Başkanı Gökhan Dinçer'in konuşmasından satır başı şöyle; 

Bizler onların olduğu hikayeye sadece destek olduk. Onlar zaten bunu hak ediyorlardı. Bizler onları destekledik. Tabii Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem sporcularımız adına hem de sizler adına çok teşekkür ediyorum. Kendisine konuyu anlattığımızda zaten hemen sürecin içerisinde olmamızı söyledi. Ve kızlarımız sahipsiz kalmasın diye hemen sahip çıkmamız talimatını verdi. Biz de kızlarımızla, kardeşlerimizle bir aile olduk. Ve onları bugüne taşıdık. Sayın Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu yoğun programları arasında bizlere yer ayırdığı için. Poyraz'ın Kızları daha sert esecek diyorum. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

2017 Kasım ayında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda takdir edersiniz ki görev gereği aynı zamanda Büyükşehir Belediyespor'un da kongresi olması  gerekiyordu. Ve o esnada ben mevcut durumu bir irdeledim açıkçası. Ciddi miktarda borcumuz da vardı. Önce bunların da temizlenmesi gerekiyordu. Bütçemizi düzelttik. Ve nihayetinde başarılar gelmeye başladı. Hatice Kübra kızımız Bursa tarihinde ilk defa Olimpiyat üçüncüsü olarak bir olimpiyat derecesi elde etti. Dünya şampiyonluğu kazananlar oldu. 

"HER BİR KARDEŞİMİZİ GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Hedef koyduk kendimize. Iki yıl içerisinde dedik. Bu takımı Süper Lig'e çıkaracağız. Ama bizim kızlar bir felaket. Daha birinci senenin sonunda Süper Lig'e çıktılar. Ben her bir kardeşimizi gözlerinden öpüyorum. Onlar bizim evlatlarımız. Bakın Sayın Bakanıma da söyledim. Yine kamuoyuyla konuştuğumda da söyledim. Hepsi bizim evladımız önemli değil. Bu vatanın çocukları. Bu vatanın geleceği bunlar. Ama 18 sporcumuzun 14 tanesinin Bursa orijinli sporcu olması bizim ayrıca bir gururumuz. 

"ŞEHRİMİZİ SPORDA VE SANATTA TANITMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da şampiyon oldu. Onlar da Süper Lig'e çıktılar. Voleybol erkek takımımız, kıymetli kardeşlerim Balkan kupası'nda oynayacaklar. Hedefimiz Balkan şampiyonu olmak. Bu ve benzeri aktivitelerle çocuklarımızın bu başarılarıyla hem şehrimizi sporda da sanatta da kültüre de birçok alanda da tanıtmaya çalışacağız. Ben sayın bakanımız için de sizlerden bir özel teşekkür özel bir alkış istiyorum. Ona teşekkür ediyorum. Bursa'ya ayak bastığı ilk günden itibaren her konumuza destek oluyor. Bursa timsah stadının bizatihi isim sponsorluğu kısmıyla ilgilenmek dahil bizatihi kendisi 16 bin hatıra bileti alarak sürece destek vermeye başladı ve her aşamada takip etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti 28. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Gerçekten hepimizi gururlandıran, hepimizi mutlu eden, böyle bir şampiyonluk vesilesiyle, şu meydanda sizlerle buluşmak, kızlarımıza onları ne kadar tebrik ettiğimizi göstermek bizim açımızdan da mutluluk verici. Öncelikle böyle bir akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız için bu coşkuya ortak olduğunuz için sizler de sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyor, her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyoruz. 

"POYRAZ'IN KIZLARI ARTIK BURSA'NIN BİR MARKASI"

Gerçekten gururluyuz, mutluyuz. Ben Poyraz'ın Kızlarını ilk duyduğum andan itibaren yakından takip etmeye başladım. Dedim ki Bursa gerçekten güzel bir şehir, önemli bir şehir. Bursa'nın markaları var. Bursa kapasitesi yüksek bir yer, ama görüyorum ki bundan sonra Bursa'nın bir markası daha olacak. Işte Poyraz'ın Kızları  artık Bursa'nın bir markası. Süper Lig'de bizi temsil edecek. Ben her bir arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Bu gayreti gösteren, bu takıma sahip çıkmak, onları birinci ligde şampiyon yapıp Süper Lig'e çıkarmak bir vizyon gerektiriyor. İşte bu vizyonu Belediye Başkanımız Kulüp Başkanımız gösterdi. Kızlarımızın gayret ile bunu başardık. Ama ben bir teşekkürü de özellikle Merve hocamıza yapmak istiyorum. Onun ağladığı videoları sizler de izlediniz değil mi? Mutluluktan gözyaşı döktüğü videoları sizler izlediniz mi? İşte bu işler yüreğini ortaya koyarak olur. Bu kızlarımızın her biri yüreğini ortaya koydu. Hocamız yüreğini ortaya koydu. Ve hamdolsun bu neticeyi elde ettik. Ne diyoruz? Mudanya'nın poyrazı sert eser diyoruz. Poyraz'ın Kızları da sert eser ama neticeyi alır. 

"ARKADAŞLARIMIZI BİR HAFTA TATİLE GÖNDERMEK İSTİYORUM"

Ve hocam müsaade ederse tabii kendilerine bazı hediyelerim var.  Ben buradaki arkadaşlarımızı bir hafta tatile göndermek istiyorum. Inşallah bu yorgunluğun üstüne sizi bir hafta tatile gönderelim. Şöyle bir dinlenin ama daha fazla çalışmak üzere. Öyle tatile alışıp da yan yatmak yok. Daha çok çalışacağız. Inşallah ligi de böyle poyraz rüzgarıyla hep beraber sallayacağız diyorum.

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.