Hava Durumu

Yıldırım'da Aşure Sofrası Dayanışmayı Pekiştirdi

Ahmet Taner Kışlalı Meydanı bu sabah anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Yıldırım Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği aşure programında, ilçenin dört bir yanından gelen vatandaşlar aynı sofrada buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2025 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2025 19:07
Muhabir: HANDAN EFE
Yıldırım'da Aşure Sofrası Dayanışmayı Pekiştirdi

Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Aynı kazanda kaynayan dostluklara, aynı sofrada paylaşılan berekete ortak olduk” diyerek, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Başkan Yılmaz, etkinliği düzenleyen muhtarlara ve programa katılım sağlayan hemşehrilerine teşekkür etti.

Meydandaki kazanlardan yükselen aşure kokusu, hem geçmişten bugüne uzanan geleneği hem de komşuluk ruhunu hatırlattı. Katılımcılar, sıcak yaz güne rağmen meydanı doldururken, pek çok vatandaş da aşure ikramı sırasında dualar ederek bu manevi günü idrak etti.

Yıldırım’da her yıl geleneksel hale gelen aşure programlarının, toplumsal bağları güçlendirdiği belirtiliyor. Bu yılki etkinlikte de mahalle muhtarlarının yoğun katılımı dikkat çekerken, belediye yetkilileri bu tür buluşmaların artarak süreceğini ifade etti.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.