Hava Durumu

Yıldırım’da “Sevimli Patiler” buluşması: 337 can dostuna yuva, 1.380 hayvana müdahale

Yıldırım Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuk ve gençleri sokak hayvanlarıyla buluşturarak hayvan sevgisi ve yaşam hakkı konusunda farkındalık oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2026 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2026 23:11
Muhabir: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Yıldırım’da “Sevimli Patiler” buluşması: 337 can dostuna yuva, 1.380 hayvana müdahale

Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nda düzenlenen “Sevimli Patilerle Şenlik Zamanı” etkinliğinde eğlenceli ve sportif aktiviteler gerçekleştirilirken, Yıldırım Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaları da gündeme taşındı.

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tedavi, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra Hayvan Sahiplendirme Merkezi ile bugüne kadar 337 sokak hayvanının sıcak bir yuvaya kavuşmasına aracılık ettiklerini, Haybulans ile de 1.380 sahipsiz hayvana acil müdahalede bulunduklarını açıkladı.

HEPAD ve HAÇİKO iş birliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan Yılmaz, hayvanların yaşam hakkına saygının toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yüz Ağdası
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.