Hava Durumu

YRP Keles Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay: “YRP GÜÇLENEREK İKTİDARA YÜRÜYOR”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Keles Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Raşit Kolay, üye sayılarının hem Keles’te hem Bursa’da hem de Türkiye genelinde yoğun artış gösterdiğini vurgulayarak, “Yeniden Refah Partisi güçlenerek iktidara yürüyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:21
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
YRP Keles Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay:  “YRP GÜÇLENEREK İKTİDARA YÜRÜYOR”

On Medya ekranlarında yayınlanan Bursa Gündemi programında Gazeteci Batuhan Ersek’in sorularını yanıtlayan Raşit Kolay, Keles’te yapmayı düşündükleri proje ve yatırımların da dikkat çektiğini ifade ederek, Keles halkının ahlaklı belediyecilik ilkelerine güven duyduğunu söyledi.

   Konuşmasına Yeniden Refah Partisinin ‘Ahlaklı Belediyecilik’ ilkesini tanıtarak başlayan Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay, “Yeniden Refah Partisi’nin ahlaklı belediyeciliğinde hırsızlık, rüşvet, adam kayırma ve israf olmayacak. Hesap verilebilir, denk bütçe uygulamasına dikkat edilecek. İhalelerimiz herkese açık, şeffaf ve adil olacak. Önceliğimiz Keles esnafı olacak. Harcamalarımızı Belediye sitesinden internet aracılığıyla herkes görecek. Örneğin 100 metrekarelik alana parke taşı döşenecekse, buna da Keles’ten on firma başvurduysa, iş bu on firmaya bile bölüştürülebilecek. Ben seçildiğim takdirde, tüm ihaleleri Keles esnafına vereceğim” dedi.

   Keles’in göç sorunu ve sebepleri konusunda da görüşlerini aktaran YRP Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay, özellikle tarım ve hayvancılık konusunda Kelesli üreticilerin ürettiğinin karşılığını alamamasının göç konusunu tetiklediğini söyledi. Keles’in ihmal edildiğini savunan Raşit Kolay, gençlerin ürettiğinin karşılığını alamaması ve istihdam sorunu ile birlikte evlilik için de Bursa’yı tercih etmeleri nedeniyle göç sorununun devam ettiğini kaydetti. Göçü önlemek için yatırım ve istihdam projeleri olduğunu açıklayan Veteriner Hekim Raşit Kolay, “Keles’te 11 bin nüfus var, seçmen sayısı 10 bin 300. Göç sorunu buradan da anlaşılabiliyor. Biz gençlere ve kadınlara yönelik istihdamı önemsiyoruz. YRP Belediyeciliğinde ekilebilen tarlaları belediye olarak kiralayıp, toprak analizlerini de yaptırım, özellikle tahıl ürünlerini üretmeye öncelik vereceğiz. Buradan üretilen unları fırınlarımıza maliyetine vererek, Keles halkına ucuz ekmek sağlayacağız. Güneş ve Rüzgâr enerjisi ile hem belediyeye gelir sağlayacağız, hem de üreticilerimizi, seralarımızı destekleyeceğiz. Güneş ve Rüzgâr Enerjisi geliri halka hizmet olarak dönecek. Sulama suyu desteği vereceğiz. Tarım gibi, hayvancılık konusunda da önemli projelerimiz var. Sıfır maliyet yem desteği ile hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize katkı sağlayacağız. Keles’te tarım ve hayvancılık desteklenirse hem üretim artacaktır, hem de göç önlenecektir” diye konuştu.

   Bursa Keles yolunun 20 yıldır bitirilmediğini anlatan Raşit Kolay, Entegre statüsündeki Keles Hastanesinin de sağlık anlamında sorun olduğunu söyledi. Birçok uzman doktor ve cerrahi doktorlar olmadığı için Keles halkının Bursa’ya gelmek zorunda kaldığını anımsatan YRP Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay, “Biz, Çekirge Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesi ile işbirliği yaparak, Keles Hastanesini poliklinik gibi çalıştırmayı düşünüyoruz. Böyle olursa, Keles’e uzman doktor ve personelle araç takviyesi de olabilir. Dönüşümlü olarak sağlık sorunu çözülebilir” dedi.

   Keles’te yüksekokulun ilkokuldan dönüştürülmüş eski bir bina olduğu için öğrencilerin tercih etmediğini de bildiren Raşit Kolay, göreve gelmeleri halinde modern bir kampüs inşa edip, yüksekokul sayısını da artırmayı amaçladıklarını belirtti. Keles’e bacasız sanayi denilen üniversitenin yanı sıra Cezaevi ve Askeri Birlik gelme talepleri de olduğunu açıklayan Kolay, sosyal, ekonomik ve kültürel canlılık adına bu yatırımların sağlanacağını ifade etti. Keles’in Su havzasında olduğu için ağır sanayi yatırımının mümkün olmadığını hatırlatan Raşit Kolay, üniversite, cezaevi, askeri birlikle bu açığın kapatılabileceği görüşünü savundu.

   Her seçim döneminde konuşulan Termal Tesislerin kendi dönemlerinde hayata geçeceğini ve seralara sıcak su desteği de verileceğini söyleyen YRP Keles Belediye Başkan Adayı Raşit Kolay, gençler ve kadın istihdamına yönelik projelerle birlikte, köylere de itfaiye hizmeti sözünü verdi. Eğitim konusunda da hizmetleri olacağını anlatan Raşit Kolay, ilk ona giren tüm üniversite öğrencisi gençlere, eğitim hayatları boyunca burs verme sözünü yineledi. Raşit Kolay, Keles’te iddialı olduklarını da açıklayarak, YRP’nin Keles, Bursa ve Türkiye’de iktidara yürüdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.