Hava Durumu

YRP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Nimetullah Narman: “DEPREM, İMAR VE RANT PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

  Yeniden Refah Partisi (YRP) Yıldırım Belediye Başkan Adayı Nimetullah Narman, ilçenin deprem, imar ve rant sorununu çözeceklerini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:23
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
YRP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Nimetullah Narman:  “DEPREM, İMAR VE RANT PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

On Medya ekranlarında yayınlanan ‘Bursa Gündemi’ programında çarpıcı açıklamalarda bulunan ve Yıldırım’a çağ atlatacak projelerini anlatan Nimetullah Narman, Yeniden Refah Partisi’nin ‘Ahlaklı Belediyecilik’ ilkesini de detaylandırarak, “Ahlak olmazsa adalet olmaz. Ahlak olmazsa ehliyet ve liyakat olmaz. Ahlak olmazsa merhamet, feraset ve dirayet olmaz. Türkiye’de mutsuz insanlar çoğaldı. Bursa’da da böyle. Tüm bunların sebebi ahlak ve maneviyat olmamasıdır” dedi.

  Gazeteci Batuhan Ersek’in hazırlayıp sunduğu ‘Bursa Gündemi’ programında, Yıldırım İlçesinde yapacakları Kentsel Dönüşüm projesine önemli bir yer ayıran Nimetullah Narman, “Kentsel Dönüşümde üç hedef belirledik. Yıldırım’ın deprem, imar ve rant problemini çözeceğiz. Yerinde dönüşüm değil, yeni mahalleler oluşturarak, müteahhitlere yaptırmadan sağlam binalar yapacağız. Yıldırım Belediyesi İnşaat A.Ş. oluşturacağız. Vatandaşı ranttan kurtaracağız. Park bahçeli, geniş alanlı, otoparklı, sosyal ve spor tesisli yeni mahalleler oluşturarak, deprem riskinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yıldırım’da gençlerin uyuşturucu sorunu var. Yıldırım’da tenis kortu yok. Basketbol, voleybol sahaları az. Biz önce gençlerimize de sahip çıkacağız. Düğün salonları ücretsiz olacak. Ayrıca Belediye İnşaat A.Ş. eliyle 1 artı 0, 1 artı 1, 2 artı 1 evler yapacağız. 1 milyona mal olacak. 500 binini peşin alacağız, kalan 500 bin lirasını 60 ay taksite böleceğiz. Huzurlu bir aile için de sağlıklı bir kentsel dönüşümün şart olduğuna inanıyoruz. Sosyal ve sportif yatırımlarla da gençlerimizi uyuşturucu batağından, boşluktan kurtaracağız” dedi. Yıldırım’ın 20 yıldır imar sorunu olduğunu da anımsatan Nimetullah Narman, bu sorunu da ivedilikle çözme sözünü verdi.

  Güneş enerji sistemi projesiyle elektrikten tasarruf sağlayacaklarını belirten Nimetullah Narman, Yıldırımlı vatandaşların sağlıkta özellikle randevu çilesini bitirmek için de sağlık merkezleri açacaklarını kaydetti. Sosyal yardımların kesilmeyeceğini ifade eden Nimetullah Narman, buna karşın vatandaşın sosyal yardıma muhtaç edilmemesi gerektiğini, garibanlığın bitirilmesi gerektiğini söyledi. Ak Parti iktidarının garibanlığı bitireceğiz sözü ile iktidar olduğunu, buna karşın gelinen noktada, gariban oranında ve sosyal yardıma muhtaçlık oranında büyük artış olduğunu bildiren Narman, “Enflasyon tırmanışta. Ekonomi çok kötü durumda. Dolar on lirayı geçecek diyen adama dava açtılar, dolar 35 liraya dayandı. Sosyal yardımlar aslında belediyelerin işi olmamalı. Ama merkezi hükümet, valilikler, kaymakamlıklar yapamayınca, iş belediyelere düşüyor” diye konuştu.

Göçmen sorunu konusunda da görüşlerini bildiren YRP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Nimetullah Narman, “Sayın Cumhurbaşkanı görüşmem dediği Sisi ile bile görüştü. Esed ile de görüşmeli. Yapmıyorsa da yolu açmalı. Kırıp dökmeden, Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine göndermeliyiz. Savaş sürecinde misafir olarak geldiler. Şu an savaş ortamı yok. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Sedat Yalçın ile Yavuzselim Mahallesine gittik. 25 dükkândan sadece 5’i Türk. 20’si Suriyeliler tarafından işletiliyor. Benim esnafım vergisini veriyor, yükümlülüklerini yerine getiriyor. Bunlardan alınmıyor. Benim esnafım kendi ülkesinde, çalışan olmamalı. Biz de bu konuda belediye olarak yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

   Yeniden Refah Partisine ilginin büyük olduğunu savunan Nimetullah Narman, “Gittiğimiz her yerde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Ümidimiz sizsiniz diyorlar. Artık alternatifsiz değiliz diyorlar. Biz de artık Refah gelecek yüzler gülecek diyoruz” diye konuştu. Yeniden Refah Belediyeciliği döneminde israfın da olmayacağını kaydeden Narman, “Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Almanya, Fransa, Japonya ve İngiltere ama bizdeki kadar onlarda makam aracı yok. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

   Bursa Spor’un 2020-2021 yılları arasında firmasının göğüs sponsoru olduğunu hatırlatan Nimetullah Narman, “Kimse yokken biz Bursa Spor ’un yanındaydık. Her zaman da yanında olacağız. Belediye Başkanı olursak, bunu daha güçlü yapacağız. Sedat Yalçın Başkanın Bursa Spor adası projesini de destekliyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapıp, Bursa Spor’u muhteşem günlerine hatta şampiyonlar ligine geri döndüreceğiz” dedi. Futbol Federasyonuna da seslenen Nimetullah Narman, Bursa’ya milli maç verilmesini istedi.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.