Hava Durumu

Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Depremi İçin Çarpıcı Uyarı!

İstanbul'un depreme hazırlık süreci üzerine Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 21:55
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara Depremi İçin Çarpıcı Uyarı!

Türkiye'de deprem bilimcilerin ve uzmanların uyarıları dikkat çekiyor. Son günlerde artan deprem aktivitesiyle birlikte, İstanbul'un depreme hazırlık süreci üzerine Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili ciddi uyarılarda bulunarak, "Minimum 7.2 maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz" dedi.

Deprem bilimcisi ve yer bilimcisi olan Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sistemlerine ilişkin yapılan tartışmaları da değerlendirdi. Bu sistemlerin asıl amacının deprem anında belirli sistemleri devre dışı bırakmak olduğunu belirterek, bunun can kurtarıcı bir sistem olmadığını vurguladı. İstanbul'un depreme hazırlık sürecinde daha temel adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Görür'ün uyarıları, İstanbul'un beklenen deprem büyüklüğü ve şehrin henüz yeterince hazır olmamasıyla ilgili önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Şehrin altyapısının depreme dayanıklı hale getirilmesinin ve uzun vadeli hazırlık süreçlerinin önemini vurgulayan Görür, bu sürecin dikkatle yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.