Hava Durumu

ABD, Yemen'deki Husilere Yeni Saldırı Gerçekleştirdi

Yemen'deki gerilim giderek artıyor ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Husilere yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 14:03
Kaynak: ELİF KUŞBEŞİK
ABD, Yemen'deki Husilere Yeni Saldırı Gerçekleştirdi

 ABD tarafından gerçekleştirilen bu saldırının önceki saldırılara kıyasla daha küçük çaplı olduğu ve tek taraflı olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Husilere bağlı El-Mesira kanalı ise "ABD ve İngiltere'nin başkent Sana'ya bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdiği" haberini geçti. Daha önce de ABD ve İngiliz savaş uçakları, Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

Son dönemlerde Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak ticari gemilere yönelik eylemler gerçekleştirdiği ve birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldığı biliniyor. Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü"nün kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmişti. Ayrıca, 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğu duyurulmuştu.

Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları, küresel ticaretin önemli bir kısmının gerçekleştiği Süveyş Kanalı'nın geçişlerini tehlikeye atmış ve küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayabileceği endişelerini artırmıştı.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.