Hava Durumu

BM Raporu: Dünyada Her Gün 1 Milyar Öğün İsraf Ediliyor

Dünya genelinde 783 milyon insan açlıkla mücadele ederken günde en az 1 milyar öğünün israf edildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 18:01
Kaynak: İHA
BM Raporu: Dünyada Her Gün 1 Milyar Öğün İsraf Ediliyor

Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde her gün en az 1 milyar öğün gıda israf ediliyor. 2022 yılına ilişkin olarak yayınlanan raporda, bu israfın küresel ekonomiye zarar verdiği ve çevre kirliliğini artırdığı belirtildi.

Rapora göre, dünya genelinde 783 milyon insan açlıkla mücadele ederken, günde en az 1 milyar öğün gıdanın israf edildiği ortaya konuldu. Bu israfın yüzde 60'ının evlerde, yüzde 28'inin gıda hizmeti sektöründe ve yüzde 12'sinin perakende satışında meydana geldiği raporda vurgulandı.

Araştırmalar, gıda israfının sadece "zengin ülkelerin" sorunu olmadığını ortaya koydu. Özellikle sıcak ülkelerde, yenilmeyen kısımları bulunan taze besinlerin daha fazla tüketilmesi ve dayanıklı soğuk zincir eksikliği nedeniyle, hanelerde kişi başına daha fazla gıda atığı oluştuğu belirtildi.

UNEP İcra Direktörü Inger Andersen, gıda israfının küresel bir felaket olduğunu ifade ederek, bu durumun milyonlarca insanın açlıkla mücadele etmesine neden olduğunu dile getirdi. Andersen, ülkelerin bu konuya öncelik vermesi durumunda gıda kaybını ve israfını önemli ölçüde azaltabileceklerini ve küresel hedeflere yönelik ilerlemeyi hızlandırabileceklerini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.