Hava Durumu

 İsrail Askerlerinden Deterjan Kamyonları ve Hamas Sembolleriyle Rehine Kurtarma Operasyonu!

İsrail ordusu, Nuseyrat mülteci kampında tutulan dört rehineyi kurtarmak için düzenlediği ve 270'ten fazla Filistinlinin ölümüne yol açan operasyonun detayları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 17:27
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
 İsrail Askerlerinden Deterjan Kamyonları ve Hamas Sembolleriyle Rehine Kurtarma Operasyonu!

Operasyon, sivillerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede, iki farklı binada rehineleri tutan militanları hazırlıksız yakaladı. Görgü tanıkları, askeri olmayan araçlar kullanılarak gerçekleştirilen operasyonda, İsrail askerlerinin Hamas direniş savaşçıları gibi giyindiklerini söyledi. Khalil Al Tirawi,  yaptığı açıklamada, askerlerin direniş savaşçıları gibi askeri üniformalar giyip kask taşıdıklarını ve Hamas direnişinin işaretlerini taktıklarını belirtti.

 

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusu, sivil araç kullandığını reddetti, ancak subaylarının militan kılığına girip girmediği veya Filistinli siviller gibi giyinip giyinmediği konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), İsrail polisinin terörle mücadele özel kuvvetler biriminden iki ekibin, rehineleri kurtarmak için kamptaki iki apartmana eş zamanlı olarak gönderildiğini söyledi.

Çatışma ve Kurtarma Operasyonu

IDF'ye göre, rehinelerin kurtarıldığı operasyon sırasında bir binada çatışma çıktı ve bu çatışmada terörle mücadele özel kuvvetler tim komutanı Arnon Zamora ölümcül şekilde yaralandı. İsrail askerlerinin kılık değiştirmiş sivil arabalarla geldiği bildirildi. Abdullah Jouda, yaptığı açıklamada, siyahlar giymiş ve Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın amblemini taşıyan bir Mercedes minibüsten inen özel kuvvetleri gördüğünü söyledi.

ABD'nin Rolü ve Destek

IDF, rehinelerin yeriyle ilgili istihbaratı ABD de dahil olmak üzere farklı yollardan aldığını söyledi.  ABD'li bir yetkili, İsrailli dört rehineyi kurtarma çabalarına destek verdiklerini ve operasyonda İsrail güçleriyle birlikte çalıştıklarını belirtti. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, operasyonda ABD güçleri veya botlarının yer almadığını açıkladı.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.