Hava Durumu

Pakistan'daki patlamada 13 ölüm

Pakistan’ın Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde bir karakolda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e, yaralıların sayısı ise 50’ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 01:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 01:57
Kaynak: İHA
Pakistan'daki patlamada 13 ölüm

Pakistan’ın Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde yer alan Swat bölgesindeki Kabal kentinde bulunan Terörle Mücadele Departmanı’na (CTD) ait karakolda meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralı sayısı arttı. Yetkililer saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e, yaralıların sayısının ise 50’ye yükseldiğini açıkladı.
İlk olarak intihar saldırısı olarak açıklanan patlamanın mühimmat patlaması olabileceğini belirten Polis Şefi Akhtar Hayat, patlamaya büyük ihtimalle karakolun elektrik tesisatında meydana gelen kısa devre sonucu alev alan mühimmatın neden olduğunu aktararak, "Şimdiye kadar dışarıdan bir saldırı olduğuna dair kanıt bulunamadı" dedi.
Patlamalarda hayatını kaybedenlerin çoğunun terörle mücadele ekipleri olduğunu aktaran Hayat, binanın önünden geçen bir kadın ve çocuğunun da patlamada hayatını kaybettiğini belirtti.
Terörle Mücadele Departmanı Bölge Şefi Sohail Khalid yaptığı açıklamada, patlamanın bir intihar saldırısı veya başka bir terör eylemi gibi görünmediğini, mühimmatın bulunduğu odada dikkatsizlik nedeniyle patlamanın meydana geldiği üzerinde durduklarını kaydederek, "Bütün seçeneklerimizi açık tutuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.