Hava Durumu

Stormy Daniels, Trump'ın "Sus Payı" Davasında Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "sus payı" davası New York'ta devam ederken, müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels mahkemede ifade verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 19:51
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Stormy Daniels, Trump'ın "Sus Payı" Davasında Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Daniels, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde Trump'ın avukatı tarafından yapılan ödeme iddiaları yüzünden "hayatının kaosa dönüştüğünü" belirtti. Jüriye hitaben konuşan Daniels, bu olayların kamuoyu gündemine gelmesiyle özel hayatının gizliliğinin büyük ölçüde zarar gördüğünü ifade etti.

Dava sürecinde New York Yüksek Mahkemesi Yargıcı Juan Merchan, detaylara daha fazla girilmesini istemediğini belirterek savcılık makamına uyarıda bulundu. Trump'ın avukatları ise Daniels'ın ifadesinin önyargılı olduğunu öne sürdü, ancak Yargıç Merchan bu itirazı reddetti ve ifadenin dinlenmesine devam edilmesine karar verdi.

Olayın duyulduğu andan itibaren Trump, duruşma esnasında sosyal medya platformu Truth Social üzerinden paylaşımlar yaparak davadaki iddiaların "çok ileriye gittiğini" iddia etti. Trump, 18 Mart 2023 tarihinde Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Daniels'e ödenen "sus payı" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında suçlanmış ve 4 Nisan 2023'te hakim karşısına çıkmıştı. Trump bu suçlamaları "siyasi cadı avı" olarak nitelendirerek reddetti ve kendisine yöneltilen suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak değerlendirdi.

Bu dava, Trump'ın "Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan" olarak tarihe geçmesine neden oldu. Davanın ilerleyen haftalarda 6 ila 8 hafta sürebileceği ve haftada 4 gün devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.