Hava Durumu

Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi Gerçekleştirildi

Akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı zirvede, eğitimde yapay zekanın getireceği yenilikler ve zorluklar tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 19:05
Kaynak: İHA
Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi Gerçekleştirildi


 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği iş birliğiyle "Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi" Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Mücahit Yentür'ün de katılım gösterdiği zirvede, yapay zeka ve teknolojik gelişmeler eğitim alanında nasıl fayda sağlayabileceği üzerine konuşuldu.

Yentür, yapay zeka uygulamalarının eğitim-öğretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesi, eğitim içeriklerinin oluşturulması ve geleceğin dünyasına uyum sağlamak adına öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı zirvede, eğitimde yapay zekanın getireceği yenilikler ve zorluklar tartışıldı.

Programda konuşan Yentür, "Biz bilgiyi bu ülkenin medeniyet değerleriyle buluşturarak, akıl ile ruhu buluşturarak, akıl ile kalbi buluşturarak yeni bir medeniyetin inşasını bilim, sanayi, teknolojideki ilerlemeleri birlikte tutarak bir yürüyüşe çıkıyoruz" ifadelerini kullanarak, eğitimde yapay zeka kullanımının önemine vurgu yaptı.

Zirvede, yapay zeka teknolojilerinin eğitim materyalleri ve içeriklerinin geliştirilmesine olan katkıları üzerine örnekler sunuldu ve dijital dönüşümün eğitim sistemine entegrasyonunun önemi vurgulandı. Yentür, teknolojinin yan etkileri ve dijital bağımlılık gibi konuların da toplumsal olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Bu önemli etkinlik, eğitimde teknolojik yeniliklerin nasıl verimli kullanılabileceğine dair farkındalık yaratmayı amaçladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.