Hava Durumu

İlkokul Öğrencilerine Türk Havacılığının Yıldızı Anlatıldı

Türk havacılığının miladı sayılan anları ve Vecihi Hürkuş'un unutulmaz hikayesini dinleme fırsatı buldular.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 11:16
Kaynak: İHA
İlkokul Öğrencilerine Türk Havacılığının Yıldızı Anlatıldı

Konya’nın Karapınar ilçesi, ilkokul öğrencilerine Türk havacılığının gelişimine katkı sağlayan önemli isimlerden Vecihi Hürkuş'un hayatını ve başarılarını tanıtan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karapınar Cumhuriyet İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin organizasyonu ve Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen bu özel programda, Türk havacılığının miladı sayılan anları ve Vecihi Hürkuş'un unutulmaz hikayesini dinleme fırsatı buldular.

Emekli pilot ve Kıbrıs Gazisi Albay Eyup Turşucu ile uçak bakım mühendisi Eyüp Ayık, dernek üyeleri olarak öğrencilere Türk havacılığının temelleri ve Vecihi Hürkuş'un bu alandaki mücadelesi hakkında değerli bilgiler sundular. Vecihi Hürkuş'un, Türkiye'de havacılığın gelişimi için gösterdiği çabalar ve açtığı ilk sivil havacılık okulu, öğrencilere ilham kaynağı oldu.

Etkinlik, Türk havacılığının babası olarak bilinen Vecihi Hürkuş'un Türk gençliğine olan inancının ve havacılık alanında gerçekleştirdiği yeniliklerin anlatıldığı değerli bir bilgi paylaşımı seansıydı. Ayrıca, öğrencilerin meslekleri tanıması ve gelecekteki kariyer yollarını keşfetmeleri adına önemli bir adım olarak görüldü.

Okul Müdürü Mustafa Gündüz, bu tür etkinliklerle öğrencilere farklı meslekler hakkında bilgi vermenin yanı sıra, onlara Anadolu'dan çıkan başarılı insanların öykülerini sunarak, onların özgüvenle dolu bir gelecek inşa etmelerini amaçladıklarını belirtti. Etkinlik, öğrencilerin K-6 maket uçak yapımıyla uygulamalı bir deneyim kazanmalarıyla son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.