Hava Durumu

MEB'den Devamsızlık Uyarısı: 5 Gün Devamsızlık Yapan Öğrenciler Belge Alamayacak!

Okulların kapanmasına sayılı günler kala karne heyecanı yaşayan öğrenciler ve veliler, devamsızlık konusunda endişelenmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 16:09
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
MEB'den Devamsızlık Uyarısı: 5 Gün Devamsızlık Yapan Öğrenciler Belge Alamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklere göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler takdir, teşekkür veya onur belgesi alamayacak.

MEB'in Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen ödül ve disiplin kuralları, 2018 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle güncellenmişti. Bu değişiklikler doğrultusunda, öğrencilerin derslerdeki gayret ve başarıları, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması ve davranış puanlarına göre takdir ve teşekkür belgeleri veriliyor. Ancak, başarı puanları ne kadar yüksek olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrencilere bu belgeler verilmeyecek.

Dönem sonu not ortalaması 70,00 ile 84,99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler ise Takdir Belgesi almaya hak kazanıyor. Ancak, bu belgeleri alabilmek için özürsüz devamsızlık süresinin 5 günü geçmemesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.