Hava Durumu

Öğretmen Emine Karakaş, Cumhuriyet'in 100. Yılı Konuşması Sonrası Kovuldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından görevden alınan öğretmen Emine Karakaş'ın Cumhuriyet Bayramı'nda yaptığı konuşma sonrası yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 14:31
Kaynak: HANDAN EFE
Öğretmen Emine Karakaş, Cumhuriyet'in 100. Yılı Konuşması Sonrası Kovuldu

Antalya'da özel bir okulda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Emine Karakaş, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yaptığı muhalefet içerikli konuşma nedeniyle hedef haline gelmişti.

29 Ekim'de gerçekleşen bu etkinlikte, Karakaş Cumhuriyet'i savunarak, "Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasa Cumhuriyet yazdımak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar" ifadelerini kullanmıştı. Konuşma, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşılmış ve tartışmalara yol açmıştı.

Bu konuşma sonrasında Karakaş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlem başlatılarak gözaltına alınmıştı. Ancak yeni gelişmeler, Emine Karakaş'ın MEB tarafından görevden alındığını gösteriyor.

Karakaş'ın avukatı Ali Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen yazı ile öğretmenin iş akdinin tek yönlü olarak feshedildiğini ve maaşının kesilmesinin istendiğini açıkladı. Bu karara karşı müvekkili adına işe dönüş ve maaş kesintisinin telafi edilmesine yönelik 3 ayrı dava açtıklarını ifade etti.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.