Hava Durumu

Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

Sömestr tatili yaklaşırken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 14:16
Kaynak: HANDAN EFE
Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

Okul öncesinden lise kademelerine kadar birçok öğrenciyi ilgilendiren bu açıklama, ikinci dönemin başlayıp başlamayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yakından takip ettiği bu gelişme, Covid-19 pandemisinin hala etkili olduğu bir dönemde gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, sömestr tatili öncesinde bir açıklama yaparak ikinci dönemle ilgili resmi bir karar vermedi.

JN1 virüsünün Türkiye'de görülmesi ve vaka sayılarının artması, uzmanların ikinci dönemin risk altında olduğu uyarısında bulunmasına neden oldu. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, okulların açılış tarihi konusundaki belirsizlik devam ediyor.

JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğu ve okullarda maske takılması gibi önlemlerin alınması gerektiği vurgulanıyor. Okullarda salgının yayılma riskine dikkat çekiliyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek resmi açıklama bekleniyor.

Bu gelişmelerin ardından öğrenciler, veliler ve öğretmenler, ikinci dönemin nasıl şekilleneceğini merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi açıklamasını bekleyerek, gelecekteki eğitim planlarını gözden geçirecek gibi görünüyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.