Hava Durumu

"ÖSYM ve MEB'den YKS İçin Ortak Soru Havuzu Çalışması"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soru havuzu için ortak bir çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 15:50
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
"ÖSYM ve MEB'den YKS İçin Ortak Soru Havuzu Çalışması"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soru havuzu için ortak bir çalışma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül tarafından yapılan açıklamada, YKS'ye dair soruların hazırlanmasında ÖSYM ve Bakanlık bünyesindeki uzmanların birlikte çalışacağı belirtildi.

LGS Örnek Soruları Yayımlandı

Bülbül, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024'te gerçekleştirileceğini hatırlatarak, sınava hazırlık sürecinde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla Bakanlıkça örnek soruların hazırlandığını bildirdi. Ayrıca, ders kitaplarının, örnek soruların hazırlanmasında başvurulan en önemli kaynak olduğunu vurguladı.

Eğitimde Ders Kitaplarının Önemi

Eğitim-öğretim sürecinin temel amacının öğrencileri hayata hazırlamak olduğunu belirten Bülbül, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin bu doğrultuda şekillendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Öğrencilere, sınavlara hazırlıkta yardımcı kaynaklar yerine ders kitaplarının kullanılması tavsiyesinde bulundu.

YKS Soru Havuzu için MEB ve ÖSYM İş Birliği

YKS için hazırlanacak soruların, MEB tarafından müfredata uygun olarak hazırlanan ders kitaplarındaki bilgilere dayanacağını ifade eden Bülbül, bu konuda ÖSYM ile yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Her iki kurumun uzmanlarının birlikte çalışmasıyla YKS soru havuzunun zenginleştirileceği ve öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmalarının sağlanacağı belirtildi.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.