Hava Durumu

Bakan Bayraktar, Doğalgaz Zammı Konusuna Açıklık Getirdi

Mayıs Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarını, Bakan Bayraktar Açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 14:33
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Bakan Bayraktar, Doğalgaz Zammı Konusuna Açıklık Getirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de mayıs ayında elektrik ve doğalgaz tarifelerine zam yapılmayacağını duyurdu. Küresel risklerin artmasına rağmen, hükümetin vatandaşlara en uygun fiyatları sunma çabası devam ediyor. Bakan Bayraktar, NTV canlı yayınında Gabar'da artan petrol üretimi hakkında da bilgi verdi ve günlük üretimin 40 bin varili aştığını, yıl sonu hedefinin ise 100 bin varil olduğunu belirtti.

Bölgesel ve küresel risklerin farkında olduklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, elektrik ve doğalgazı vatandaşlara en uygun fiyatlarla sunma hedeflerinin devam ettiğini ifade etti. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılmayan zam, Nisan ayında seçim süreçlerinin tamamlanmasının ardından gelen bir karar olarak öne çıkıyor.

Bakan, petrol fiyatlarının 87-88 dolar seviyelerine ulaşmasına rağmen doğalgaz fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketin başladığını belirtti. Ancak, hükümetin bu zorluklara rağmen, vatandaşların yararına en iyi koşulları sağlama çabası içinde olduğunu dile getirdi.

Bakan Bayraktar ayrıca, sosyal açıdan desteklenmesi gereken kesimlere yönelik doğalgaz desteğinin devam edip etmeyeceği sorusuna, imkanlar dahilinde desteklerin süreceğini belirterek yanıt verdi.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin enerji politikalarında önemli bir dönüşümü ve enerji kaynaklarının yerli üretimini vurgulayan daha geniş bir stratejinin parçası. Gabar'daki petrol keşfi ve üretim artışı, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yönünde atılan stratejik adımları gösteriyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.