Hava Durumu

Ekim Ayı FED Faiz Kararı ve Toplantı Tarihleri Belli Oldu! Faiz Kararı Açıklama Saati ve Beklentiler

Ekim ayı FED faiz kararı ve toplantı tarihleri, finans dünyasının odak noktası haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 15:37
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Ekim Ayı FED Faiz Kararı ve Toplantı Tarihleri Belli Oldu! Faiz Kararı Açıklama Saati ve Beklentiler

HABER / BÜŞRA ÇAKIR ADALI

FED faiz kararının belirleneceği tarih ve saat merak konusu oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında, ABD Merkez Bankası politika faizini 5.25-5.50 seviyesinde sabit tutmuştu, bu yüzden FED'in faiz kararı büyük bir öneme sahip.

Toplantı Ne Zaman?

FED faiz kararı için son hazırlıklar yapılıyor ve 31 Ekim ile 1 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FED faiz toplantısı bekleniyor. FED faiz kararı, toplantının ardından 1 Kasım'da saat 21.00'de açıklanacak.

Piyasa oyuncuları ve yatırımcılar, FED'in bu kararıyla ilgili çok sayıda soru işareti taşıyor. Faiz oranlarının artırılması ya da sabit tutulması, ekonomik dengeleri etkileyebilir ve finansal piyasalara yön verebilir. Dolayısıyla, FED'in kararı büyük bir öneme sahip ve yakından takip ediliyor. Sonuçlar açıklandığında, piyasalarda önemli değişiklikler yaşanabilir.

Ekonomi uzmanları, ABD'de son açıklanan makroekonomik verilerin ülkedeki ekonomik aktivitenin güçlü olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek bu durumun FED'i ne kadar endişelendirdiği konusundaki mesajların önemli olduğunu ifade etti. Cuma günü açıklanacak istihdam raporunun para piyasalarındaki fiyatlamaları etkileyebileceğini belirten analistler, eğer ekonomi Fed'in beklediği gibi yavaşlamazsa, aralık ya da ocak toplantılarında bir faiz artışının daha olasılık dahilinde olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.