Hava Durumu

Emekli ve Memur Maaşları Artıyor! 3 Aylık Enflasyon Farkı Maaşlara Nasıl Yansıyacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 16:48
Kaynak: HANDAN EFE
Emekli ve Memur Maaşları Artıyor! 3 Aylık Enflasyon Farkı Maaşlara Nasıl Yansıyacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri ile memur ve emeklilerin ocak, şubat ve mart ayları için yüzde 15,05 oranında zam alacağı kesinleşti. Bu oran, ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için yüzde 3,16'lık aylık enflasyon farklarının toplamından oluşuyor.

Mart ayında aylık bazda yüzde 3,16, yıllık bazda ise yüzde 68,50 olarak gerçekleşen enflasyon oranıyla, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranı netleşti. 2024 yılının ilk yarısı için planlanan maaş artışları, temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla kesinleşecek. Bu, memur ve emekliler için önemli bir maaş artışı anlamına geliyor.

10 bin lira olarak belirlenen en düşük emekli maaşı, temmuz ayında yapılacak değerlendirmeyle birlikte yeniden ayarlanacak. Ayrıca, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına, toplu sözleşme farkları da yansıtılacak. Bu durum, 2024'ün ilk altı ayı için enflasyon oranlarına ek olarak yüzde 15'lik bir zammın yapılacağını gösteriyor. Bu zam oranı, memur ve emeklilerin hayat standartlarının korunması açısından önem taşıyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.