Hava Durumu

Ev Sahiplerine Vergi Affı ve Pişmanlık İndirimi İçin Çağrı: Beyanname Süresi Uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri beyanı için süre adı kaçan ev sahiplerine yönelik son çağrıyı yaparak vergi affı ve tazminat indirimi imkanlarından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 21:05
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
Ev Sahiplerine Vergi Affı ve Pişmanlık İndirimi İçin Çağrı: Beyanname Süresi Uzatıldı!

 Beyanname süresi kaçıran ev sahipleri için özel olarak gönderilen SMS'lerle bilgilendirilenlere, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar kırılma indirimiyle beyanname verebilme imkanı tanındı.

Satın almayla birlikte çağrı, beyan süresi kaçıran ev sahiplerine vergi affı ve pişmanlık indirimi fırsatı sunularak cezalardan kurtulma şansı sağlanmış oldu. Pişmanlık indirimiyle birlikte, gecikme zammı ve vergi cezalarının %90'ı affedilecek.

Beyanname süresi kaçıran ev sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden veya il/ilçe müdürlüklerine giderek beyanname verebilirler. Beyannamede kira geliri, stopaj paylaşımı ve varsa diğer bilgilerin bildirilmesi gerekmektedir.

Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve diğer gelir kaynaklarından elde edilen gelire rağmen beyanname işlemlerinin üyeleri tespit edilecek ve cezai işlem uygulanacağı. Ancak vergi dairesinden gelen beyanname veren üyeler, Vergi Usul Kanunu'nun erteleme hükümlerinden yararlanabilecekler. Pişmanlıkla beyanname verildiğinde ceza kesilmeyecek.

Bakan Şimşek'in verdiği bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 1 milyon 423 bin kişi tarafından 192,4 milyar lira matrah ve 63,2 milyar lira vergi beyan edilmişken, bu yıl ise 1 milyon 811 bin kişi tarafından 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar liralık vergi beyanı belirtildi. Bu yılın beyanname dönemi içinde beyanname içeriği %27, matrahta 7 ve hesaplanan vergide 1 artışı oldu.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.