Hava Durumu

Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu 'B' den 'B+' ya yükselttiğini ve not görünümünü 'durağan' dan 'pozitif' e çıkardığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 19:17
Kaynak: HANDAN EFE
Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Not artırımı, Türkiye ekonomisinde uygulanan politikaların etkinliği ve dayanıklılığına olan güvenin artmasına dayandırıldı.

Fitch'in açıklamasında, Haziran 2023'ten bu yana uygulanan politikaların, makroekonomik ve dış kırılganlıkların azaltılmasında önemli bir rol oynadığı belirtildi. Bu durum, enflasyon beklentilerinin hafiflemesi ve dış likidite risklerinin azalması ile daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıtıyor.

Açıklamada ayrıca, pozitif görünümün Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyonda belirgin bir düşüşle tutarlı olması ve dış kırılganlıkların daha düşük cari açık ve daha güçlü likidite tamponları ile azalmaya devam etmesi beklentisini yansıttığı ifade edildi.

Fitch, Türkiye ekonomisinin 2024 yılında yüzde 2,8 büyüyeceğini ve büyümenin 2025'te yüzde 3,1'e ulaşabileceğini öngörüyor. Mart ayındaki yerel seçimlerin sonuçlarının politika değişikliğine yol açması beklenmiyor.

Merkezi Londra'da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Fitch'in not artırım kararını 'hak edilmiş' olarak nitelendirirken, son zamanlarda piyasalarda görülen gerginliğe rağmen 'zamanlamanın ilginç' olduğunu belirtti.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.