Hava Durumu

Gece Yarısından İtibaren Benzin ve Motorine Büyük İndirim: İstanbul'da Fiyatlar Düşüyor

Brent petrol fiyatlarında devam eden dalgalanmalar ve dövizdeki değişimler, benzin ve motorin fiyatlarında önemli indirimlerin yapılmasına zemin hazırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 16:54
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Gece Yarısından İtibaren Benzin ve Motorine Büyük İndirim: İstanbul'da Fiyatlar Düşüyor

 Bu gece yarısından itibaren Türkiye genelinde benzin fiyatlarına 1.37 TL, motorin fiyatlarına ise 1.24 TL indirim uygulanacak. Bu indirimle birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42.61 TL'ye, motorinin litre fiyatı ise 40.11 TL'ye düşecek.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınıyor. Bu hesaplama sonucu, dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, şirket ve kentlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Fiyatlar, rekabet ve piyasa koşulları nedeniyle ufak tefek değişikliklerle tüketiciye yansıtılıyor.

Son dönemlerde EPDK'nın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) fiyat değişimlerini duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme gelen fiyat değişimleri, sendika tarafından dava süreci sonlanana kadar vatandaşlarla paylaşılmayacak. Bu gelişmeler ışığında, akaryakıt kullanıcıları fiyat değişikliklerini yakından takip ediyor. Gece yarısından itibaren uygulanacak olan indirimler, özellikle büyük şehirlerdeki sürücüler için bir rahatlama olacak gibi görünüyor.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.