Hava Durumu

Maliyet Artışı: Türkiye'de Dört Kişilik Ailenin Yaşam Maliyetinde Büyük Sıçrama!

Türkiye'de yaşam maliyetlerinde büyük artış

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 23:41
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Maliyet Artışı: Türkiye'de Dört Kişilik Ailenin Yaşam Maliyetinde Büyük Sıçrama!

Türkiye'de yaşam maliyeti ile ilgili son veriler, dört kişilik bir ailenin karşılaştığı ekonomik zorlukların boyutunu ortaya koyuyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Mart ayı araştırma sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 liraya yükseldi. Aynı araştırmada yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 lira olarak belirlendi. Açlık sınırındaki bu artış, bir önceki aya göre 1.125 lira, yoksulluk sınırındaki artış ise 4.905 lira olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl boyunca açlık sınırı 9 bin 207 lira, gıda dışı ihtiyaçlar için gereken harcama ise 18 bin 524 lira arttı. Bu, yoksulluk sınırının toplamda 27 bin 731 lira yükseldiğini gösteriyor.

Ankara'da yapılan bir piyasa araştırması, gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını da detaylandırdı. Örneğin, dengeli beslenmek için gerekli olan et, balık ve yumurta için aylık harcanması gereken tutar Mart'ta bir önceki aya göre 527 lira artarak 5 bin 740 liraya ulaştı. Kuru bakliyat için gereken harcama ise bir önceki aya göre 2 lira, geçen yılın aynı ayına göre 163 lira artış göstererek 411 lira oldu.

Bu veriler, Türkiye'de yaşam maliyetindeki önemli artışı ve halkın karşılaştığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.