Hava Durumu

Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sabit Tuttu, Dezenflasyon Sürecine İşaret Etti!

Merkez Bankası, Faizleri Sabit Tutarak Dezenflasyon Sürecine İşaret Etti!

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:47
Kaynak: HANDAN EFE
Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sabit Tuttu, Dezenflasyon Sürecine İşaret Etti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların yakından takip ettiği son toplantısında politika faiz oranını %50 seviyesinde sabit bırakma kararı aldı. Bu karar, ekonomistlerin genel beklentileriyle uyumlu olarak gerçekleşti. TCMB'den yapılan açıklamada, sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği ve gerekirse ilave faiz artışlarının yapılabileceği belirtildi.

Mart ayında gerçekleştirilen politika faizi artışından bu yana finansal koşulların önemli ölçüde sıkılaştığına dikkat çekilen açıklamada, enflasyonist baskıların özellikle hizmet ve gıda fiyatlarındaki artışlarla canlı kaldığı vurgulandı. Enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergilenmeye devam edileceği ifade edildi.

Merkez Bankası, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini belirtti. Bu çerçevede, enflasyonun yılın ikinci yarısında düşürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, yurt içi talepte dengelenme, Türk Lirası'nda reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde iyileşme sağlanması amaçlanıyor.

TCMB'nin açıklamasında, kredi büyümesi ve mevduat faizlerinde beklenmedik gelişmeler olması durumunda, parasal aktarım mekanizmasının desteklenmeye devam edileceği ve likidite yönetiminin etkin şekilde sürdürüleceği ifade edildi. Bu politikalarla, orta vadede enflasyonun %5 seviyesine düşürülmesi hedefleniyor.

Kurul, enflasyon ve fiyat istikrarını sağlama amacı doğrultusunda, verilere dayalı ve şeffaf bir yaklaşımla politika kararlarını almaya devam edeceğini belirtti. Bu duruş, piyasalar ve yatırımcılar tarafından olumlu karşılanabilirken, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.