Hava Durumu

Satıcılar Şırınga ile Su Enjekte Ederek Etin Ağırlığını Arttırıyor

Vatandaşlar, küresel ekonomik bilgilerin her geçen gün artan kırmızı ve fiyatlara isyan ederken, sektördeki bazı satıcıların dürüst olmayan ölçümlere başvurduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 14:00
Kaynak: HANDAN EFE
Satıcılar Şırınga ile Su Enjekte Ederek Etin Ağırlığını Arttırıyor

Vatandaşlar, küresel ekonomik bilgilerin her geçen gün artan kırmızı ve fiyatlara isyan ederken, sektördeki bazı satıcıların dürüst olmayan ölçümlere başvurduğu ortaya çıktı. İstanbul'da yapılan bir araştırma, bazı kasapların kırmızı et marinasyon makinesini kullanarak su biriktirip, etin kilosunu 1'den 2'ye çıkardıklarını gözlerinin önüne serdi.

Bir kasap, İstanbul'un %70'lik bir kısmını bu yöntemi uyguladığını iddia ederek, "Milletin doğmamış çocuğunun paralarını alıyorlar. Ben kimseyi karalamak istemiyorum ama gerçekten yapıyorlar" şeklinde konuştu. Bu durumda, etin hem ağırlığını hem de değerlerini arttırırken, etin bozulmasını da önleyerek, haksız kazanç elde etmelerine olanak tanır.

CNN Türk'e konuşan Kasap Süleyman Kaya, özellikle kurumsal kurumsal bu yöntemi kullandığını belirterek, "Et bize karkas olarak geliyor. Onu parçalıyoruz, kesiyoruz. Tepsiye koyduğumuz zaman, akşama kadar 10 kg etten yarım kilo su çıkıyor. 35 senedir bu işi yapıyorum. Son iki senedir 'Bu etten çok su aktı' diyen çok müşteri var" dedi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.