Hava Durumu

Tüketici Hakları Derneği Kredi Kartı Komisyonlarına Karşı Mücadele Başlatıyor!

Kredi Kartı Komisyonlarına Karşı Tüketici Hakları Derneği Harekete Geçiyor

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 16:22
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
Tüketici Hakları Derneği Kredi Kartı Komisyonlarına Karşı Mücadele Başlatıyor!

Tüketici Hakları Derneği, kredi kartı ödemelerinde esnafların yasalara aykırı bir şekilde ek komisyon talep etmesine yönelik artan şikayetler üzerine harekete geçtiğini duyurdu. Dernek Başkanı Ergün Kılıç, kredi kartı komisyonlarıyla ilgili yaşanan artışın ve bunun tüketicilere yansıtılmasının yasal olmadığını belirtti.

Kılıç, "Bankaların pos cihazı kullanan işletmelere uyguladığı komisyon oranlarındaki artış, bazı esnafların bu maliyeti tüketicilere aktarmasına neden oluyor. Ancak bu durum, komisyonsuz alışveriş yapma hakkımızı ihlal ediyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, kredi kartı kullanımının Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik ile düzenlendiğine dikkat çekti.

Dernek, komisyon eklenmesi nedeniyle tüketici ile işletmeler arasında yaşanan gerginliklerin yanı sıra, bazı işletmelerin "Kredi kartı geçersizdir" uyarısını vitrinlerine astığını bildirdi.

Kılıç, bankalar ve işletmeler arasındaki komisyon anlaşmalarının tüketiciye yansıtılmasının mağduriyet yarattığını ve vergi kaybına neden olduğunu ifade ederek, tüketicileri bu durum karşısında haklarını korumaya ve ihlalleri Tüketici Hakları Derneğine bildirmeye çağırdı. Dernek, tüketicilerin mağduriyetini gidermek için yasal yollara başvuracaklarını ve tüketicilerin haklarını koruyacak her türlü adımı atacaklarını belirtti.

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.