Hava Durumu

22 Nisan 2024 Hava Durumu Raporu: Toz Taşınımı ve Sağanak Yağışa Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Nisan 2024 tarihli hava durumu raporunu yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 14:39
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
22 Nisan 2024 Hava Durumu Raporu: Toz Taşınımı ve Sağanak Yağışa Dikkat!

Rapor, özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yoğun sağanak yağışların beklendiğini ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı uyarısında bulunuyor. İşte Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen hava durumu detayları:

Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı gözlemlenecek. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, Marmara, Ege, ve Batı Karadeniz'in bazı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara maruz kalacak. Özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde de yağışlar etkili olacak.

Hava sıcaklıklarının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor. Rüzgarlar genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bu dönemde, özellikle toz taşınımı beklenen bölgelerde sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması, dışarı çıkarken gerekli koruyucu önlemlerin uygulanması önem taşımaktadır. Bölgelere göre değişen bu hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncellemelerinin takip edilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.