Hava Durumu

Bakan Akar'dan "güney ordusu" tepkisi: Komedi, mizah gibi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'güney ordusu' söylemine tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Komedi, mizah gibi. 'Güney ordusu' ne demek, nereden çıktı bu? Kim yapacak, kim söylüyor?" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bakan Akar'dan "güney ordusu" tepkisi: Komedi, mizah gibi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında, iktidara geldiklerinde Ege ordusu gibi bir Güney Ordusu kuracaklarını ve bununla sınırları koruyacaklarını söylemişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı  programda Akşener'in bu söylemlerini değerlendirdi.

"Komedi, mizah gibi"

Akşener'in, "Hem terörle etkin bir mücadele gerçekleştirmek hem de sınırlarımızı korumak için Güney Ordusu'nu kuracağız" ifadelerinin hatırlatılması üzerine Bakan Akar, "Komedi, mizah gibi" dedi. Bu tür konuların, bir yerde çay, kahve içerken ortaya atılacak türden konular olmadığını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

" 'Güney ordusu' ne demek, nereden çıktı bu? Kim yapacak, kim söylüyor?"

"Ordumuzun mevcudu aşağı yukarı 500 bin kişi. Karargahlardaki generallerimiz, amirallerimiz, subaylarımız, astsubaylarımız hepsi her konuyu inceliyor. Bir şey yapılırken 'pat' diye yapılmıyor ne Bakan ne Genelkurmay Başkanı kendi başına bir şey söylüyor. İhtiyaçlar vardır, sorunlar vardır. Hangi ihtiyaç, hangi sorun var diye bakılır. Bizim 2'nci Ordumuz, 7'nci ve 6'ncı Kolordularımız var, bunlar görevlerini yapıyorlar. Nerede aksaklık var, nerede yanlışlık var, ne olmuş? 'Güney ordusu' ne demek, nereden çıktı bu? Kim yapacak, kim söylüyor? Burada müesses bir nizam var. Anayasa çerçevesinde görev yapan bir Silahlı Kuvvetleri var, Genelkurmay Başkanı var, Kara Kuvvetleri Komutanı var. Onlar ne düşünüyorlar, onlar bilmiyorlar mı?"

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile sürekli bölgede inceleme ve denetlemelerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Gidiyoruz, konuşuyoruz, inceleme ve denetlemelerde bulunuyoruz. İnteraktif çalışmalarımız var. İhtiyacımız nedir? Sürekli değişiyor ona göre de bakıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.